2017-01-20 08:19

EXTERNE


Israelul ia în calcul atacarea Iranului în următoarele săptămâni

 |  17:35
Israelul ia în calcul atacarea Iranului în următoarele săptămâni

Israelul ia în calcul o intervenţie militară împotriva Iranului până cel târziu în preajma Crăciunului, afirmă surse ale serviciilor britanice, citate de „Daily Mail”. Raportul Agenţiei Internaţionale pentru Energie Atomică a prezentat la începutul acestei săptămâni o serie de dovezi concludente care alimentează temerile privind existenţa unui program militar de realizare a bombei nucleare de către Teheran.

Potrivit unor surse oficiale din cadrul guvernului britanic, Israelul ia în calcul să atace facilităţile nucleare ale Iranului „mai devreme decât prea târziu”, cu ajutorul unui suport logistic acordat de Statele Unite. Este de aşteptat ca preşedintele Barack Obama să sprijine intervenţia israeliană în schimbul ajutorului comunităţii evreieşti din America pentru alegerile prezidenţiale din 2012. Una din sursele citate a precizat că, deşi există o opoziţie vehementă împotriva realizării unei bombe nucleare de către Iran, nu există temeri privind intenţia ca aceasta să fie folosită. „Îngrijorarea majoră o constituie faptul că va fi aproape imposibil să împiedicăm Arabia Saudită şi Turcia să fabrice propriile lor arme”, a spus oficialul britanic.

Chiar dacă o intervenţie armată a Israelului pare iminentă, preşedintele iranian Mahmoud Ahmadinejad a ţinut să afirme cu vehemenţă că ţara sa nu îşi va abandona sub nici o formă programul nuclear, pe care susţine că-l foloseşte doar în scopuri civile. Ahmadinejad a mai avertizat că, dacă ţara sa va fi atacată de Israel, atunci acest stat „va fi distrus”.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :639265-09-17Comenteaza pe facebook
Comenteaza pe site

Adauga un comentariu

Random image