2017-01-20 22:15

EXTERNE


Israelul refuză să coopereze cu SUA împotriva Iranului

 |  18:41
Israelul refuză să coopereze cu SUA împotriva Iranului

Lansarea unui eventual atac militar al armatei israeliene împotriva Iranului ar putea avea loc fără ca Statele Unite să fie prevenite asupra acestuia sau măcar a intenţiei unei ofensive armate, afirmă surse citate de „The Telegraph”.

Potrivit publicaţiei citate, secretarul american al Apărării, Leon Panetta, nu a reuşit să obţină o promisiune din partea premierului israelian Benjamin Netanyahu şi a ministrului apărării, Ehud Barak, în cazul în care Israelul va lansa o ofensivă împotriva facilităţilor nucleare ale Iranului. Semnalele escaladării conflictului au fost alimentate în ultimele săptămâni după ce Israelul a lansat un proiectil balistic de rază lungă pentru prima oară din 2008, iar aviaţia militară a luat parte la exerciţiile NATO din Sardinia, concentrându-se pe operaţiunile de alimentare în aer, un element-cheie în cadrul unei ofensive aeriene. Serviciile de inteligenţă americane au fost însărcinate să monitorizeze atent activitatea militară a Israelului, o situaţie inedită în istoria relaţiilor dintre cele două state, fără să scape din ochi şi ceea ce se întâmplă în Iran.

Administraţia Obama încearcă între timp să contureze în Orientul Mijlociu o alianţă împotriva Iranului, formată din Arabia Saudită, Bahrain, Oman, Qatar şi E.A.U. Astfel, americanii intenţionează să trimită în Emiratele Arabe Unite aproape 5.000 de bombe şi unităţi de muniţie ofensivă, destinate distrugerii de imobile şi buncăre, pentru a preveni o ripostă violentă din partea Teheranului în cazul în care Israelul va ataca fără avertisment.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :639265-10-21Comenteaza pe facebook
Comenteaza pe site

Adauga un comentariu

Random image