2019-03-19 04:53


Jean Claude Juncker ne AVERTIZEAZĂ: ”Vom discuta în alți termeni despre Schengen și MCV”

 |  16:24
Jean Claude Juncker ne AVERTIZEAZĂ: ”Vom discuta în alți termeni despre Schengen și MCV”

Președintele Comisiei Europene, Jean Claude Juncker, a spus că în acest moment sistemul judiciar din România funcționează, dar că CE nu va accepta pași înapoi în ceea ce privește statul de drept.

El a adăugat că este bine informat în ceea ce privește situația din România. Juncker răspundea astfel declarațiilor recente ale unor lideri din România, care au spus recent că oficialii europeni nu sunt corect informați despre procesul de modificare a legilor justiției și codurilor penale.

„Statul de drept a făcut progrese remarcabile în România, și nu vom accepta ca România să facă pași înapoi pe acest drum. Trebuie să fie un proces ireversibil și am încredere în sistemul judiciar din România. Sunt foarte bine informat de ceea ce se întâmplă în acest domeniu”, a spus Juncker.

Președintele Comisiei Europene a lansat de asemenea un avertisment în ceea ce privește aderarea la spațiul Schengen și ridicarea Mecanismului de cooperare și verificare (MCV), legându-le de modificarea legislației din domeniul justiției.

„Dacă legile (justiției, n.r.) din România rămân în forma adoptată de Parlament, discuțiile despre ridicarea MCV și aderarea României la Schengen se vor pune în alți termeni”, a spus el.

„Așteptăm deciziile Curții Constituționale și, dacă totul decurge cum trebuie, trebuie să asigurăm României locul ei în Spațiul Schengen, pentru că românii nu merită să fie tratați ca cetățeni de mâna a doua. România și românii sunt în centrul vieții europene și voi face toate eforturile pentru a-mi îndeplini acest scop atât de repede pe cât legislația judiciară din România o va permite”, a spus Juncker.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :2018-01-31

TAGURI: comisia europeana, jean claude juncker, schengen, mcv, statul de drept, legile justitiei
loading...

Comenteaza pe facebook
Comenteaza pe site


LEVST.
31 Ian 2018

VanDame incepe sa arate morcovul, a vazut ca nu merge cu batzul, stie ca inca o tara iesita sau impinsa afara din UE, i-ar putea costa pe ei-sefii- salariile(banuiesc uriase), prin desfintarea uniunii, pentru ca asta ar insemna o alta iesire din UE, momentul cand stavilarul se rupe si totul se revarsa afara...
Random imageUltimele stiri
STARBAG
loading...