2019-05-22 18:02


Juncker acuză statele statele UE de „ipocrizie” privind siguranţa graniţelor

 |  20:48
Juncker acuză statele statele UE de „ipocrizie” privind siguranţa graniţelor

Jean-Claude Juncker, preşedintele Comisiei Europene, a acuzat statele UE de „o ipocrizie revoltătoare” în privinţa discuţiilor despre extinderea agenţiei de securitate a graniţelor, Frontex, scrie DPA.

„De peste doi ani, toţi şefii de stat din UE cer o protecţie mai bună a graniţelor Europei”, a declarat Juncker pentru ziarul german Welt am Sonntag.

„Acum dintr-odată există îngrijorări din toate părţile. Aparent, acest lucru subminează suveranitatea naţională, totul se întâmplă prea repede iar numerele sunt prea mari. Este o ipocrizie revoltătoare”, a adăugat el.

În septembrie, Comisia a sugerat creşterea numărului ofiţerilor vamali din trupele permanente ale Frontex de la 1.500 la 10.000 până în 2020.

Propunerea a venit după ce liderii UE au afirmat la un summit din iunie că întărirea graniţelor pentru a preveni imigraţia ilegală reprezintă o prioritate.

Însă multe state au criticat planurile, determinând Austria, care s-a aflat la preşedinţia Consiliului UE să sugereze amânarea creşterii numărului efectivelor până în 2027.

Mai devreme luna aceasta, ministrul de Interne al Germaniei, Horst Seehofer a declarat că o dată fezabilă ar fi 2025.

Juncker le-a acuzat pe ţările care s-au plâns de planurile privind securitatea la graniţe de lipsă de implicare.

„Europa nu poate funcţiona aşa. Trebuie să acţionăm rapid pentru a fi pregătiţi şi pentru ca graniţele externe ale UE să fie sub control”, a afirmat el.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :2018-12-30

TAGURI: juncker, ue, ipocrizie, state, siguranta, granite,
loading...

Comenteaza pe facebook
Comenteaza pe site


Random imageUltimele stiri


STARBAG