2018-11-16 11:54


Kosovo a introdus vize pentru cetăţenii din 87 de ţări

 |  07:34
Kosovo a introdus vize pentru cetăţenii din 87 de ţări

Pentru prima dată după ce Kosovo şi-a proclamat, în 2008, independenţa faţă de Serbia, autorităţile au introdus vize pentru cetăţenii din 87 de ţări, printre care China şi Rusia, potrivit AFP.

Enver Hoxhaj, şeful diplomaţiei de la Pristina, a eliberat personal prima viză în consulatul Kosovo la Istanbul şi a ţinut să precizeze că acest regim va apăra ţara saa de migraţia ilegală şi traficul de fiinţe umane, potrivit unui comunicat dat publicităţii de Ministerul de Externe de la Pristina.

Criteriul conform căruia s-a făcut selecţia statelor ale căror cetăţeni vor avea nevoie în viitor de viză pentru a intra în Kosovo, este cel al 'gradului de ameninţare pentru securitatea Kosovo, pentru pacea şi stabilitatea internaţională', în acord cu decizia adoptată luna trecută de guvernul de la Pristina privind introducerea acestui regim.

Cele două ţări membre permanente ale Consiliului de Securitate al ONU care nu recunosc independenţa Kosovo şi ridică obstacole în calea aderării sale la Naţiunile Unite, Rusia şi China, figurează pe lista celor 87 de state ale căror cetăţeni vor avea nevoie de viză.

Singurele ţări europene incluse pe această listă sunt Belarus, Moldova şi Ucraina, alături de alte state din Asia şi Africa, printre care Egipt, India, Indonezia şi Pakistan.

Ministerul de la Pristina a declarat că, cetăţenii din anumite ţări vor putea obţine viza la frontiera Kosovo, în timp ce restul vor fi nevoiţi să depună cereri la consulate.

Kosovo şi-a proclamat unilateral independenţa faţă de Serbia în februarie 2008, recunoscută, până în prezent, de peste 100 de ţări, printre care Statele Unite şi 23 din cei 28 de membri ai Uniunii Europene.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :2013-07-02

TAGURI: Kosovo, vize, cetatean
loading...

Comenteaza pe facebook
Comenteaza pe site


Random imageUltimele stiri


loading...