2019-05-20 21:58


Kremlinul spune că TRUMP l-a felicitat pe Vladimir PUTIN pentru victoria în alegeri. Preşedintele american a confirmat discuţia

 |  21:23
Kremlinul spune că TRUMP l-a felicitat pe Vladimir PUTIN pentru victoria în alegeri. Preşedintele american a confirmat discuţia

Preşedintele american Donald Trump l-a felicitat pe omologul său rus, Vladimir Putin, pentru câştigarea alegerilor prezidenţiale, conform unui purtător de cuvânt al Kremlinului. Preşedintele american a confirmat că a avut o convorbire telefonică cu preşedintele marţi dimineaţă, după ce preşedintele rus a câştigat alegerile prezidenţiale

Trump şi Putin au discutat, de asemenea, despre oprirea unei curse a înarmării şi cooperarea în combaterea terorismului, conform informaţiilor Associated Press provenite de la un comunicat al guvernului rus.

Kremlinul a spus că cei doi au discutat şi despre o posibilă întâlnire bilaterală precum şi despre războiul civil din Siria şi situaţia tensionată din Ucraina, potrivit News.ro.

„Am avut o convorbire telefonică cu preşedintele Putin şi l-am felicitat pentru victoria sa electorală”, a spus Trump. El a adăugat că se vor întâlni "probabil în viitorul apropiat” pentru a discuta despre cursa internaţională a înarmării.

Trump şi Putin vor discuta de asemenea despre Coreea de Nord, Ucraina şi Siria, „printre multe altele”, a spus preşedintele american.

Putin a câştigat duminică alegerile prezidenţiale din Rusia, el începând un nou mandat de şase ani la conducerea ţării. Cel mai apropiat competitor al său la alegeri a câştigat doar 12% din voturi în timp ce liderului opoziţiei, Alexei Navalny, i-a fost interzis să participe la alegeri.

Comentariile lui Trump privind cursa înarmării vin după ce comandantul forţelor strategice americane, care controlează arsenal nuclear al SUA, a susţinut marţi că SUA ar trebui să adauge o nouă armă nucleară în arsenalul său.

„Sunt de acord că este nevoie de o armă nucleară cu o intensitate redusă”, a spus generalul John Hyten.

„O armă cu o asemenea capabilitate este o armă de prevenire prin care s-ar răspunde ameninţării Rusiei în special”, a adăugat el în faţa Comitetului pentru Servicii Armate din cadrul Senatului.

Victoria lui Putin în alegerile prezidenţiale din Rusia a fost criticată de scena internaţională din cauza fraudelor electorale. Hogan Gidley, purtător de cuvânt al Casei Albe, a spus luni reporterilor că administraţia Trump „nu este surprinsă” de rezultatul alegerilor din Rusia.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :2018-03-20

TAGURI: vladimir putin, alegeri rusia, donald trump,
loading...

Comenteaza pe facebook
Comenteaza pe site


Random imageUltimele stiri


STARBAG