2017-01-18 20:16

EXTERNE


La ce se uita Barack Obama? Panetta susţine că preşedintele SUA nu l-au văzut pe Osama ben Laden murind

 |  16:03
La ce se uita Barack Obama? Panetta susţine că preşedintele SUA nu l-au văzut pe Osama ben Laden murind

Directorul AgenţieiCentrale americane de Informaţii (CIA), Leon Panetta, a declarat că nicipreşedintele Barack Obama şi nici el nu au privit cum a fost omorât Osama benLaden, de către un comando SEAL, în Pakistan, relatează postul CBS în paginaelectronică.

Dincauza unei fotografii a Casei Albe, s-a anunţat şi s-a înţeles că Obama şi ceimai apropiaţi consilieri si săi au privit desfăşurarea întregii misiuniprintr-o legătură directă, realizată cu o cameră video montată pe casca unuimembru al comandoului.

Dar Casa Albă a avutgrijă să nu spună niciodată, în mod explicit, că Obama a privit întreagaoperaţiune, anunţând, în schimb, că a primit imagini video şi informaţii audioîn timp real, nespecificate, în timpul desfăşurării misiunii.

Potrivit unei"întorsături nuanţate" a versiunii oficiale, furnizată de la cel maiînalt nivel al administraţiei, Panetta a declarat marţi, pentru PBS, că aexistat "o perioadă de timp de 20 sau 25 de minute, în care nu am ştiut cuexactitate ceea ce se întâmpla".

Declaraţiile luiPanetta nu clarifică la ce se uitau atât de concentraţi Obama şi alţi oficialide rang înalt, în fotografia postată de Casa Albă pe site-ul preşedinţiei,realizată în timpul în care s-a desfăşurat misiunea.

Ei ar fi putut primi otransmisie în timp real de la unul dintre membrii comandoului, care să se fiîntrerupt, la intrarea acestora în complexul de beton. "Într-un final,amiralul (William) McRaven a revenit şi a spus că a primit cuvântul Geronimo, codulcare însemna că l-au prins pe ben Laden", a declarat Panetta pentru PBS.

Mc Raven estecomandantul Marinei însărcinat cu Operaţiunile Speciale. Potrivit unorinformaţii, el a privit misiunea din Abbottabad printr-o transmisie în directdin Afganistan. Dar nu este clar dacă aceeaşi transmisie a fost redirecţionatăcătre oficialii care apar în forografie sau dacă aceştia primeau informaţiiseparate, secundare.

Declaraţiile luiPanetta sunt doar ultimele clarificări ale unor detalii asupra raidului. Dacătransmisia video în direct din Pakistan a fost pierdută sau nu a existat otransmisie directă, aşa cum s-a spus iniţial, acest lucru ar permite să seexplice "natura amorfă" a declaraţiilor Casei Albe din ultimele treizile, comentează CBS.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :639246-07-04Comenteaza pe facebook
Comenteaza pe site

Adauga un comentariu

Random image