2018-12-19 08:11


Le Pen vrea decapitarea jihadiştilor

 |  10:23
Le Pen vrea decapitarea jihadiştilor

Le Pen vrea „decapitarea jihadiștilor", musulmani care nu pot fi la același "rang" cu catolicismul din Franța. Doi membri ai familiei Le Pen au făcut o serie de declaraţii controversate, la o săptămână după atentatele de la Paris, scrie AFP, citat de Agerpres.

Jean-Marie Le Pen, în vârstă de 87 de ani, a propus "restabilirea pentru teroriști a pedepsei cu moartea prin decapitare, cum face Daech" (acronimul arab al Statului Islamic).

Şi nepoata sa de 25 de ani, deputatul Marion Maréchal-Le Pen a afirmat că musulmanii în Franța "nu pot avea exact același rang ca religia catolică".

"Trebuie să afirmăm principiile fundamentale ale legitimei apărări și preferinței naționale", a precizat Jean-Marie Le Pen în cadrul unei conferințe de presă.

Într-un interviu care urmează să apară în ediția de sâmbătă a unui cotidian de extremă dreapta, Marion Maréchal-Le Pen a declarat că "trebuie să acceptăm să definim și să revendicăm care este moștenirea noastră și care este identitatea noastră".

"Aceasta trebuie să cuprindă afirmarea moștenirii noastre greco-romane și creștine. Trebuie să spunem că Franța este un pământ cultural și de multă vreme spiritual creștin. În aceste condiții, dacă unii francezi pot fi musulmani și să își exercite credința, trebuie să accepte că fac acest lucru pe un pământ care este cultural creștin. Asta implică în prezent că nu pot avea exact același rang cu religia catolică", a afirmat aceasta. 


Aparut in:

Ultima modificare in data de :2015-11-21

TAGURI: le pen, decapitare, jihadisti, musulman
loading...

Comenteaza pe facebook
Comenteaza pe site


Random imageUltimele stiri


loading...