2018-12-18 15:37


Liderul PL, Mihai Ghimpu, atrage atenţia politicienilor din Moldova

 |  18:46
Liderul PL, Mihai Ghimpu, atrage atenţia politicienilor din Moldova

Luând în calcul posibilitatea unei reveniri condiționate la guvernare a formațiunii pe care o conduce după alegerile locale din 14 iunie, liderul Partidului Liberal din Republica Moldova (PL), Mihai Ghimpu, a respins categoric varianta alegerilor parlamentare anticipate, deoarece aceasta „îi convine lui Putin” (n.r. – preşedintele Rusiei).

Astfel, într-un interviu acordat postului de radio Europa Liberă, Ghimpu şi-a exprimat îngrijorarea în ceea ce priveşte actuala stare politică a vecinilor de peste Prut. „Anticipatele ar aduce puterea lui Putin. Nu cu tancul, ca în Ucraina sau ca în '92, când ne-au luat teritoriul din stânga Nistrului, ci în mod democratic. Și asta-i cea mai mare problemă care mă deranjează: chiar să nu conștientizeze politicienii ceea ce se întâmplă?”, s-a întrebat retoric Ghimpu. Totodată, acesta a criticat actuala guvernare de la Chișinău, pentru că prin acțiunile sale determină electoratul să voteze nu atât pentru Dodon (n.r. - liderul Partidului Socialist pro-Kremlin), cât împotriva actualilor guvernanți.

Afirmaţiile sale survin pe fondul unor declaraţii anterioare făcute de președintele Partidului Democrat (PD), Marian Lupu, a cărui formațiune participă la coaliția de la putere la Chișinău împreună cu Partidul Liberal Democrat (PLDM), ambele partide beneficiind de sprijinul comuniștilor în Parlament. „Noi avem nevoie de stabilitate politică. Avem nevoie de guvern ca să putem implementa reforme, ca să fie implementat Acordul de asociere cu UE. Suntem într-o situație dificilă atât pe plan intern, cât și pe plan extern. Noi vom face tot posibilul ca să menținem această stabilitate. Nu avem nevoie de schimbări de Guvern”, a declarat Marian Lupu.

Miting de amploare la Chişinău

Opiniile exprimate mai sus vin în contextul în care un protest de amploare a avut loc duminică la Chișinău. Peste 40.000 de moldoveni au cerut guvernanților să facă lumină asupra circumstanțelor dispariției unui miliard de dolari din seifurile a trei bănci din Republica Moldova și împotriva corupției. Protestatarii au scandat „Miliardul înapoi”, „Demisia”, „Jos Guvernul, Jos Parlamentul!”. Mai mult, membrii platformei “Demnitate și Adevăr” solicită demiterea mai multor funcționari publici, renunțarea imediată la atacurile antidemocratice asupra libertății presei și restituirea miliardului furat din cele trei bănci - Banca de Economii, Banca Socială și Unibank.

Platforma a mai organizat un protest la 5 aprilie, la care au participat mii de persoane și în cadrul căruia s-a adoptat o rezoluție cu mai multe revendicări, despre care protestatarii spun că nu au fost îndeplinite de guvernanți. „Mai mult decât atât, guvernarea a continuat șirul de crime împotriva propriului popor prin asumarea răspunderii pentru Legea Bugetului și politica bugetar-fiscală, încălcând Constituția Republicii Moldova, împovărând cetățenii cu impozite și taxe grele”, au spus reprezentanții platformei.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :2015-05-04

TAGURI: lider, pl, mihai, ghimbu, moldova, putin
loading...

Comenteaza pe facebook
Comenteaza pe site


Random imageUltimele stiri


loading...