2019-01-21 22:26


Londra pune imigranţii la zid. Britanicii, afectaţi de un nivel ridicat al migraţiei

 |  19:24
Londra pune imigranţii la zid. Britanicii, afectaţi de un nivel ridicat al migraţiei

Ministerul britanic de Interne (Home Office) a emis un raport care pune imigranţii la zid. Solicitanţii de azil, refugiaţii şi imigranţii necalificaţi sunt acuzaţi de comportamente antisociale, supraaglomerare şi suprasolicitarea sistemului naţional de sănătate (NHS). Studiul susţine că jumătate din populaţia din Anglia şi Ţara Galilor trăieşte într-o zonă afectată de creşterea migraţiei.

Imigranţii pot contribui la creşterea timpului de aşteptare la cabinetele medicale, pot fi implicaţi în comportamente antisociale şi pot cauza probleme privind ţinerea sub control a epidemiilor, din cauza supraaglomerării, potrivit specialiştilor britanici, care au evaluat pentru prima dată impactul imigraţiei asupra comunităţilor britanice prin efectuarea unui sondaj în rândul autorităţilor locale şi al furnizorilor de servicii. Documentul ''subliniază importanţa protejării serviciilor noastre publice şi a unei abordări ferme împotriva celor care vin aici pentru a exploata sistemul nostru de asistenţă socială", a declarat ministrul britanic al imigraţiei, Mark Harper, potrivit Agerpres.

Peste 2,2 milioane de cetăţeni UE (din celelalte 27 de state membre) şi 2,4 milioane din afara blocului comunitar locuiesc şi lucrează în Marea Britanie, relevă documentul amintit. În plus, studiul a arătat că, deşi cei mai mulţi imigranţi s-au stabilit în Londra şi în sud-estul ţării, cel mai mare impact al acestora a fost resimţit în oraşele industriale cu un nivel crescut al şomajului, cum ar fi Rotherham şi Oldham. Mai mult, comitatele cu un nivel ridicat al lucrătorilor imigranţi, cum ar fi Norfolk, Lincolnshire şi Lancashire, sunt predispuse să se confrunte o creştere a suprasolicitării serviciilor locale.

În acest studiu au fost intervievate 80 de autorităţi locale şi furnizori de servicii în privinţa mai multor subiecte, cum ar fi sănătatea, locuinţele sau coeziunea socială, iar răspunsurile acestora au fost evaluate de către un grup format din 12 experţi. Solicitanţii de azil sunt susceptibili să pună cea mai mare presiune asupra sistemului de sănătate britanic, fiind predispuşi la depresie, anxietate şi boli mintale, în timp ce imigranţii, în general, sunt mai predispuşi să contracteze tuberculoză, HIV/SIDA sau hepatita B, conform sursei citate.

Documentul mai arată că imigranţii au mai mulţi copii decât britanicii, ceea ce conduce la "solicitarea suplimentară a serviciilor de obstetrică, maternale şi de sănătate" iar cunoaşterea slabă a limbii engleze sporeşte "apreciabil" durata consultaţiilor medicale, conducând la creşterea perioadei de aşteptare pentru ceilalţi pacienţi şi la mărirea costurilor.

Creşterea numărului de imigranţi a dus la sporirea numărului de persoane care trăiesc în locuinţe supraaglomerate, în condiţii proaste, se mai arată în documentul amintit. Observându-se că imigranţii cu nivel scăzut de calificare beau în stradă, urmând "obiceiul cultural" din ţara de origine, solicitanţii de azil, refugiaţii şi lucrătorii imigranţi slab calificaţi sunt mai predispuşi să provoace tensiuni în comunităţile în care trăiesc din cauza comportamentului antisocial.

Însă, majoritatea autorităţilor locale au calificat drept "pozitiv" impactul lucrătorilor migranţi slab calificaţi asupra economiei locale, în special atunci când aceştia au ocupat locurile de muncă evitate de către britanici.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :2013-07-04
Citeste si:
Limbajul britanic privind imigranţii români şi bulgari, aspru criticat în Consiliul Europei
Foreign Office: Potopul de imigranţi români şi bulgari, “puţin probabil”
Noii imigranţi din Marea Britanie, fără ajutoare legale
MAREA BRITANIE: Card pentru imigranţi
Ministru britanic: Estimările privind numărul imigranţilor români şi bulgari ar fi irelevante

TAGURI: Londra, imigranţi, migraţie, raport
loading...

Comenteaza pe facebook
Comenteaza pe site


Random imageUltimele stiri

loading...