2019-01-18 12:14


LOVITURĂ în plin încasată de TRUMP

 |  12:02
LOVITURĂ în plin încasată de TRUMP

Lui Donald Trump nu-i vine să creadă că republicanii din Senatul SUA nu au reușit să abroge Obamacare, legea sănătății adoptată sub domnia lui Barack Obama, în 2010. Rezultatul final a fost de 49 de voturi pentru abrogării și 51 împotrivă.

Trei republicani au “trădat” decisiv și au votat pentru menținerea acestei legi. Cei trei senatori republicani sunt John McCain, Susan Collins și Lisa Murkowski, notează Agerpres.

'Este evident un moment dezamăgitor. Cred că poporul american va regreta că nu am putut găsi o cale mai bună de a avansa', a declarat liderul majorității din Senat, Mitch McConnell.

În pofida faptului că dețin controlul asupra Senatului, Camerei Reprezentanților și Casei Albe, republicanii fac eforturi disperate de câteva luni pentru a abroga Obamacare, o legislație complexă aprobată de democrați în 2010 în mandatul președintelui Barack Obama. Legislația a furnizat asigurări de sănătate pentru milioane de americani neasigurați până atunci.

Donald Trump, care în campania prezidențială din 2016 a promis să abroge Obamacare, nu a oferit însă o legislație alternativă.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :2017-07-28

TAGURI: obamacare, abrogare, trump, lovitura
loading...

Comenteaza pe facebook
Comenteaza pe site


Random imageUltimele stiri

loading...