2019-02-16 19:41


LOVITURĂ teribilă primită de NICOLAS SARKOZY

 |  15:40
LOVITURĂ teribilă primită de NICOLAS SARKOZY

După Jacques Chirac, condamnat în 2011 la doi ani de închisoare cu suspendare, într-un caz de locuri de muncă fictive la Primăria din Paris, Nicolas Sarkozy este al doilea preşedinte al Franţei care este trimis în judecată.

Sarkozy, alături de alţi 13 membri ai partidului său, denumit acum “Republicanii”, au fost trimişi în judecată într-un dosar legat de finanţarea ilegală a campaniei electorale pentru alegerile prezidenţiale din 2012. Totul a fost făcut prin facturi false. Sarkozy este acuzat că a depăşit cu bună ştiinţă limita cheltuielilor permise de lege, fixată la 22,5 milioane de euro. Există dovezi clare că, deşi fusese informat că bugetul e depăşit, a angajat cheltuieli suplimentare, cerând organizarea de noi mitinguri. Ancheta a durat peste doi ani, timp în care Sarkozy s-a retras din politică.

"A venit vremea pentru mine să încep o viaţă cu mai multă pasiune în plan personal şi mai puţină pasiune în plan public. Succes Franţei!", declara fostul preşedinte francez Nicolas Sarkozy, în noiembrie 2016.

Colegii lui Sarkozy au fost trimişi şi ei în instanţă, pentru uz de fals, abuz de încredere, escrocherie sau complicitate, conform tvr.ro. Toţi sunt suspectaţi că au construit o schemă de acoperire a sumei de 15 milioane de euro, cheltuită suplimetar - şi ilegal - pe mitinguri electorale.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :2017-02-08

TAGURI: nicolas sarkozy, trimis in judecata, campanie electorala, franta
loading...

Comenteaza pe facebook
Comenteaza pe site


Random imageUltimele stiriSTARBAG
loading...