2018-12-15 03:04


MAE a emis alertă de călătorie în Slovenia. Cod galben de NINSORI

 |  07:08
MAE a emis alertă de călătorie în Slovenia. Cod galben de NINSORI

Ministerul Afacerilor Externe (MAE) a emis o alertă de călătorie în care avertizează cetăţenii români care se află sau călătoresc pe teritoriul Republicii Slovenia că autoritățile locale au anunțat cod galben de ninsoare și polei pentru zilele de sâmbătă şi duminică, 21-22 noiembrie 2015.

„Sunt prognozate furtuni de zăpadă în zonele montane înalte şi vânturi puternice pe coasta Mării Adriatice. Circulația rutieră pe autostrăzile slovene este deschisă, dar sunt posibile disfuncționalități și întârzieri în trafic. Se recomandă conducerea prudentă și respectarea semnelor și avertizărilor de trafic”, se arată în avertizarea MAE.

Ministerul de Externe a mai precizat că în perioada 15 noiembrie 2015 - 15 martie 2016 este obligatoriu ca autovehiculele, care circulă pe teritoriul Republicii Slovenia, să fie echipate cu pneuri de iarnă.

MAE recomandă cetățenilor și transportatorilor să consulte pagina de Internet www.mae.ro, să se documenteze asupra condițiilor de călătorie şi de circulație pe principalele componente de infrastructură rutieră și feroviară din Republica Slovenia, asupra restricțiilor existente, precum și cu privire la alertele emise de autoritățile slovene. „Informații privind situația circulației rutiere în Slovenia pot fi obținute 24h/24 de la Centrul de informare http://www.promet.si, precum și la numerele de telefon 1970 (din Slovenia) și 00 386 151 88 518 (internaționa)”, menţionează sursa citată.

MAE reamintește faptul că cetățenii români care călătoresc în străinătate au la dispoziţie aplicaţia „Călătoreşte în siguranţă” (disponibilă gratuit în „App Store” şi „Google Play”), care oferă informaţii, sfaturi de călătorie şi posibilitatea de a fi alertați, în cazul în care apar situaţii speciale.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :2015-11-21

TAGURI: mae, emite, alerta, calatorie, slovenia, cod, galben, ninsoare
loading...

Comenteaza pe facebook
Comenteaza pe site


Random imageUltimele stiri


loading...