2019-05-21 06:05


MAE: Alertă de călătorie în Spania

 |  20:50
MAE: Alertă de călătorie în Spania

Ministerul Afacerilor Externe informează cetățenii români care se află, tranzitează sau intenționează să călătorească pe teritoriul Regatului Spaniei că, urmare a atentatului din 15 iulie 2016, de la Nisa, Franța, ministrul spaniol de interne a anunțat decizia ca pe teritoriul Spaniei să se mențină nivelul 4 de alertă – 'risc ridicat' (pe o scară de la 1 la 5), cu adoptarea de măsuri de consolidare a securității la frontierele cu Franța, pe aeroporturi și în zonele turistice.

Această decizie a fost anunțată după ce autoritățile spaniole au convenit unanim că este necesară menținerea acestui nivel de alertă, adoptat în iunie 2015, cu mențiunea că nu există indicii de atentat iminent în Spania.

În cooperare cu autoritățile franceze, măsurile de întărire a securității la frontiere (care se aplicau deja și care ar fi urmat să se încheie la 26 iulie 2016) se vor menține până când se va estima necesar. De asemenea, se vor adopta măsuri de întărire a securității în infrastructurile aeroportuare, locurile cu mare afluență de persoane și zonele turistice.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :2016-07-15

TAGURI: mae, spania, ministerul afacerilor externe, franta, aeroporturi, zone turistice
loading...

Comenteaza pe facebook
Comenteaza pe site


Random imageUltimele stiri


STARBAG