2018-12-15 18:13


MAE: Atenționare de CĂLĂTORIE pentru românii care merg în GRECIA

 |  01:42
MAE: Atenționare de CĂLĂTORIE pentru românii care merg în GRECIA

Ministerul Afacerilor Externe informează cetățenii români care doresc să călătorească în tranzit prin Bulgaria, cu destinația Grecia, că luni, 29 mai 2017, începând cu orele 10.00, în afara carosabilului din zona de acces către punctul de trecere a frontierei Kulata, situat la frontiera dintre Bulgaria și Grecia, se va desfășura un protest al Asociației Sindicale a Muncitorilor/Șoferilor din Transporturi din Republica Bulgaria, la care vor participa aproximativ 300 de persoane, șoferi profesioniști bulgari.

Acestora li se vor alătura șoferii bulgari aflați în așteptare, în coloana de camioane, pe sensul de ieșire din Bulgaria, în ziua respectivă. Protestul va genera întârzieri și timpi de așteptare suplimentari, la specificul marfă al punctului de trecere Kulata.

În cazul în care negocierile dintre șoferi și reprezentanții autorităților bulgare competente vor eșua, există posibilitatea de a se ajunge la blocarea totală a circulației prin punctul de trecere a frontierei Kulata.

Cetățenilor români care vor efectua deplasări în perioada menționată spre Grecia, prin Kulata, li se recomandă să urmărească cu atenție situația din zona respectivă prin intermediul mediilor de informare sau să aleagă itinerarii ocolitoare prin celelalte puncte de trecere frontieră dintre Bulgaria și Grecia.

Cetățenii români pot solicita asistență consulară la numerele de telefon ale Ambasadei României la Sofia: +35929712858 și +35929733510, apelurile fiind redirecționate către Centrul de Contact și Suport al Cetățenilor Români din Străinătate (CCSCRS) și preluate de către operatorii Call Center în regim de permanență. De asemenea, cetățenii români care se confruntă cu o situație dificilă, specială, cu caracter de urgență, au la dispoziție și telefonul de urgență al misiunii diplomatice a României la Sofia: +359879440758.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :2017-05-28

TAGURI: bulgaria, grecia, kulata, atentionare calatorie, mae
loading...

Comenteaza pe facebook
Comenteaza pe site


Random imageUltimele stiri


loading...