2018-06-25 05:17


MAE: Atenționare de călătorie pentru românii care merg în MEXIC. Care este situația după CUTREMURUL de 8,4 grade

 |  11:24
MAE: Atenționare de călătorie pentru românii care merg în MEXIC. Care este situația după CUTREMURUL de 8,4 grade

Ministerul Afacerilor Externe (MAE) informează cetățenii români care se află, tranzitează sau doresc să călătorească în Statele Unite Mexicane că, în conformitate cu ultimele date prezentate de Serviciul Seismologic Național mexican, intensitatea cutremurului produs în seara zilei de joi, în zona centrală a țării, a fost de 8,4 grade pe scara Richter și a avut epicentrul la 111 km Sud-Vest de Tonala, statul Chiapas.

De asemenea, se arată într-un comunicat al MAE, autoritățile au emis o alertă de tsunami pentru coasta pacifică a statelor Chiapas și Oaxaca din sud-vestul Mexicului și Guatemala. În capitala Ciudad de Mexico nu au fost înregistrate daune importante.

Cetățenii români sunt sfătuiți să acorde maximă atenție anunțurilor autorităților locale. De asemenea, persoanele care au cunoștință despre cetățeni români aflați în stare de dificultate ca urmare a acestei succesiuni de seisme, fie din Mexic, fie din Guatemala, sunt rugate să contacteze Ambasada României la Mexico City pentru acordarea asistenței necesare, în coordonare cu autoritățile locale. În cazul declanșării alarmei locale (prin posturi locale de radio sau telefoane mobile), este obligatorie adăpostirea de urgență în locuri rezistente la seism sau tsunami.

Cetățenii români afectați de situația din atenționare pot solicita asistență consulară la numerele de telefon ale Ambasadei României în Statele Unite Mexicane +525552800447 și +525552801869, apelurile fiind redirecționate către Centrul de Contact și Suport al Cetățenilor Români din Străinătate (CCSCRS) și preluate de către operatorii Call Center în regim de permanență.

De asemenea, cetățenii români care se confruntă cu o situație dificilă, specială, cu caracter de urgență au la dispoziție și telefonul de urgență al misiunii diplomatice la Ciudad de Mexico: +525538833072.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :2017-09-08

TAGURI: cutremur, mexic, mae, avertizare, calatorie

Comenteaza pe facebook
Comenteaza pe site


ANONIM
08 Sep 2017

Ziceți ceva și de peroanele de tramvai înguste lipsite de balustrade de protecție din capitală!https://petitieonline.net/petitie/68026148.Distribuirea!La cât mai mulți semnatari!
Random imageUltimele stiri

Apa Nova