2018-12-10 10:45


MAE avertizează: Nivel MAXIM de alertă teroristă la Bruxelles. Recomandările MAE

 |  08:32
MAE avertizează: Nivel MAXIM de alertă teroristă la Bruxelles. Recomandările MAE

Ministerul Afacerilor Externe (MAE) a emis o alertă de călătorie în care avertizează românii care se află sau doresc să se deplaseze pe teritoriul Regatului Belgiei că Organismul belgian de coordonare pentru analiza ameninţărilor (OCAM) a luat hotărârea menţinerii până luni, 30 noiembrie 2015, a nivelului maxim (4) de alertă teroristă.

Acest lucru înseamnă că există o „ameninţare serioasă şi iminentă” pentru Regiunea Bruxelles, în timp ce în restul teritoriului Belgiei este în vigoare nivelul 3 de alertă de „ameninţare posibilă şi credibilă”.

MAE a mai precizat că universităţile şi şcolile de toate gradele îşi vor relua activitatea miercuri, 25 noiembrie 2015, dată la care şi metroul va fi repus „progresiv” în funcţiune. „În seara zilei de luni, 23 noiembrie 2015, primul ministru belgian a reiterat recomandarea ca locuitorii capitalei belgiene – Bruxelles - să evite "locurile cu o concentraţie mare de oameni", cum ar fi "concerte, evenimente majore, gări, aeroporturi, transportul în comun" şi centrele comerciale aglomerate”, se arată în alerta MAE.

Ministerul de Externe recomandă consultarea paginii de Internet www.mae.ro şi reaminteşte faptul că cetățenii români care se deplasează în străinătate au la dispoziţie aplicaţia „Călătoreşte în siguranţă” care oferă informaţii, sfaturi de călătorie şi posibilitatea de a fi alertați, în cazul în care apar situaţii speciale.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :2015-11-24
Citeste si:
Alerta MAXIMĂ în Bruxelles, menţinută timp de o săptămână

TAGURI: mae, avertizeaza, nivel, maxim, alerta, terorista, bruxelles, recomandare, mae
loading...

Comenteaza pe facebook
Comenteaza pe site


Random imageUltimele stiri


loading...