2018-12-19 05:33


MAE avertizează: Nivelul de alertă teroristă, ridicat la nivel maxim pentru Bruxelles

 |  12:13
MAE avertizează: Nivelul de alertă teroristă, ridicat la nivel maxim pentru Bruxelles

Ministerul Afacerilor Externe (MAE) a emis o alertă de călătorie în care avertizează cetăţenii români care se află, tranzitează sau doresc să se deplaseze pe teritoriul Regatului Belgiei că OCAM - Organul belgian de coordonare pentru analiză a ameninţărilor - a ridicat nivelul de alertă teroristă la nivelul maxim pentru oraşul Bruxelles.

Acest fapt semnifică „o ameninţare serioasă şi iminentă”.

De asemenea, staţiile de metrou au fost închise, trenurile periurbane au fost suspendate, iar meciurile de fotbal din primele două divizii amânate.

„OCAM recomandă locuitorilor capitalei belgiene să evite "locurile cu o concentraţie mare de oameni," cum ar fi "concerte, evenimente majore, gări, aeroporturi, transportul în comun" și centrele comerciale aglomerate. Pentru restul teritoriului belgian, nivelul de alertă se menține la 3”, precizează MAE.

Ministerul de Externe recomandă cetăţenilor români să consulte pagina de Interne www.mae.ro şi reaminteşte faptul că cetățenii români care se deplasează în străinătate au la dispoziţie aplicaţia „Călătoreşte în siguranţă” care oferă informaţii, sfaturi de călătorie şi posibilitatea de a fi alertați, în cazul în care apar situaţii speciale.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :2015-11-21
Citeste si:
Belgian de origine marocană, REŢINUT în Turcia sub suspiciunea că a complotat la atentatele din Franţa
Alerta teroristă pentru Bruxelles, RIDICATĂ la nivel MAXIM

TAGURI: mae, avertizeaza, nivel, alerta, terorista, ridica, nivel, maxim, bruxelles
loading...

Comenteaza pe facebook
Comenteaza pe site


Random imageUltimele stiri


loading...