2018-12-11 16:50


MAE: Celula de criză verifică în regim de urgenţă ştirea privind răpirea românului în Burkina Faso

 |  08:41
MAE: Celula de criză verifică în regim de urgenţă ştirea privind răpirea românului în Burkina Faso

Ministerul Afacerilor Externe (MAE) a anunţat, marţi, că celula de criză interinstituțională care gestionează situația românului răpit în Burkina Faso verifică „în regim de urgenţă” știrea referitoare la mesajul audio care priveşte răpirea acestuia.

Citeşte şi: Un grup jihadist susţine că îl deţine pe românul răpit în Burkina Faso: Guvernul român va purta toată responsabilitatea pentru soarta ostaticului

"Autoritățile române competente, reprezentate în Celula de criză interinstituțională convocată de MAE după răpire, verifică în regim de urgență veridicitatea informațiilor prezentate în știrea de presă, inclusiv a mesajului audio. Celula de criză interinstituțională convocată de MAE (din care mai fac parte SIE, SRI, MApN, Administrația Prezidențială) lucrează în permanență pentru gestionarea situației", a precizat MAE.

Ministerul de Externe a mai precizat că, împreună cu MAE, care acționează pe toate canalele diplomatice disponibile și gestionează activitatea de comunicare, autoritățile române competente în domeniul securității naționale (SIE, SRI, MApN) care sunt reprezentate în Celula de criză convocată de MAE depun toate eforturile pentru eliberarea cetățeanului român.

"Fiecare instituție acționează cu instrumentele și metodele specifice de acțiune, conform competențelor stabilite prin metodologia aprobată de CSAT. De asemenea, Celula de criză interinstituțională continuă să colaboreze strâns cu partenerii internaționali ai României", a menţionat MAE.

Grupul jihadist Al-Mourabitoune a anunțat, într-un mesaj audio, că îl deține pe românul răpit în Burkina Faso în luna aprilie. Mesajul este semnat de cel care se prezintă drept noul lider, rival al algerianului Mokhtar Belmokhtar, relatează AFP, citat de Agerpres. Gruparea a ţinut să precizeze că "Guvernul român va purta întreaga responsabilitate pentru soarta ostaticului".

Precizând că vorbește în numele lui "Adnan Abou Walid Sahraoui, emirul Al-Mourabitoune", autorul acestei înregistrări în arabă "face apel la guvernul român să acorde o atenție serioasă negocierilor pe tema eliberării ostaticului deținut de grup".


Aparut in:

Ultima modificare in data de :2015-05-19

TAGURI: mae, celula, criza, verifica, regim, urgenta, stire, rapire, roman, burkina, faso, veridicitate
loading...

Comenteaza pe facebook
Comenteaza pe site


Random imageUltimele stiri


loading...