2019-01-17 13:32


MAE, despre românul răpit în Burkina Faso: Celula de criză a cerut sprijinul partenerilor internaţionali

 |  09:05
MAE, despre românul răpit în Burkina Faso: Celula de criză a cerut sprijinul partenerilor internaţionali

Ministerul de Externe (MAE) a precizat că reprezentanţii instituţiilor care fac parte din Celula de criză au analizat diverse scenarii de evoluţie a cazului românului răpit în Burkina Faso şi au examinat acţiunile posibile pentru soluţionarea situaţiei. De asemenea, aceştia au cerut sprijinul partenerilor internaţionali.

Potrivit sursei citate, celula de criză interinstituţională a avut, încă de la primele ore ale dimineţii de marţi, o serie de reuniuni privind situaţia actuală legate de cetăţeanul român răpit în Burkina Faso, iar ministrul de Externe, Bogdan Aurescu, a participat, imediat după revenirea în ţară, la activitatea Celulei de criză reunite la sediul MAE.

"Celula de criză interinstituţională continuă demersurile de verificare a veridicităţii informaţiilor şi a materialului audio apărute în presă în cursul zilei de astăzi. În acest scop, a fost solicitat şi sprijinul partenerilor internaţionali ai României, a preiczat MAE într-un comunicat de presă.

Celula de criză interinstituţională reiterează faptul că, având în vedere specificul acestei operaţii, procedurile de verificare pot să dureze, nefiind aşteptat un rezultat imediat.

MAE a menţionat că în cadrul reuniunilor de marţi, reprezentanţii instituţiilor care fac parte din Celula de criză "au analizat diverse scenarii de evoluţie a cazului şi au examinat acţiunile posibile pentru soluţionarea situaţiei cetăţeanului român luat ostatic".

„Celula de criză îşi va continua activitatea în acelaşi regim şi va colabora, în continuare, cu partenerii internaţionali ai României. Cele mai recente evoluţii înregistrate în acest caz, precum şi concluziile de etapă ale reuniunilor de astăzi ale Celulei de criză interinstituţionale au fost transmise spre informarea operativă a preşedintelui României şi prim-ministrului României. De asemenea, Celula de criză interinstituţională este în legătură permanentă cu familia cetăţeanului răpit", a anunţat MAE.

Celula de criză interinstituţională reiterează recomandarea ca tratarea în spaţiul public a elementelor privind acest caz, dat fiind caracterul specific şi sensibil al acestuia, să se facă cu toată precauţia.

Gruparea jihadistă salafistă din Sahel Al-Mourabitoune susţine, într-o înregistrare audio difuzată de agenţia mauritană Al-Akhbar, că-l deţine pe românul răpit în Burkina Faso în aprilie şi "îndeamnă Guvernul român să acorde atenţie serioasă negocierilor pe tema eliberării ostaticului", relatează VOA.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :2015-05-20

TAGURI: mae, roman, rapit, burkina, faso, celula, criza, cere, sprijin, parteneri, internationali
loading...

Comenteaza pe facebook
Comenteaza pe site


Random imageUltimele stiri

loading...