2019-01-20 17:13


MAE: Etapa pilot a proiectului Digital Diaspora, lansată la Madrid

 |  12:08
MAE: Etapa pilot a proiectului Digital Diaspora, lansată la Madrid

Ministerul de Externe (MAE) a anunţat duminică, într-un comunicat de presă, că etapa pilot a proiectului ”Digital Diaspora – parteneriat pentru construirea unei comunicări eficiente şi transparente” a fost lansată la Madrid.

MAE menţionează că obiectivul principal al proiectului este „creşterea calităţii şi eficacităţii comunicării în mediul digital dintre misiunile diplomatice şi comunităţile româneşti din ţările gazdă. În etapa pilot proiectul va fi implementat la nivelul a 5 misiuni diplomatice ale României şi va include sesiuni de pregătire susţinute de experţi în comunicarea digitală orientate către identificarea problemelor şi oportunităţilor prezente în comunicarea din spaţiul online în relaţie cu diaspora românească şi va articula soluţii specifice pentru rezolvarea, respectiv valorificarea acestora”.

Sursa citată mai precizează că sesiunea de training de la Ambasada României de la Madrid a inclus şi o prezentare a altor programe similare ale altor ministere de externe, dedicate dezvoltării unei reţele de expertiză şi îmbunătăţirii relaţiilor economice cu comunităţile din diaspora, dar şi stimulării contactelor profesionale sau oferirii de asistenţă consulară în mediul on-line.

MAE subliniază că etapa pilot a proiectului se va derula în perioada noiembrie 2016 – octombrie 2017, cuprinzând misiunile diplomatice ale României din Spania, Italia, Belgia, Canada şi Australia.

Potrivit sursei citate, proiectul urmează să fie derulat de Departamentul Politici pentru Relaţia cu Românii de Pretutindeni în colaborare cu Corneliu Octavian Bjola, profesor asociat la Universitatea Oxford, specialist în relaţii internaţionale şi expert internaţional în diplomaţie digitală.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :2016-11-06

TAGURI: mae, etapa, pilot, proiect, digital, diaspora, lanseaza, madrid
loading...

Comenteaza pe facebook
Comenteaza pe site


Random imageUltimele stiri

loading...