2018-11-15 04:08


MAE: Românii reţinuţi în Ungaria pentru trafic de persoane, ARESTAŢI

 |  08:50
MAE: Românii reţinuţi în Ungaria pentru trafic de persoane, ARESTAŢI

MAE a anunţat, într-un comunicat de presă, că cei 12 cetăţeni români reţinuţi pentru trafic de persoane, în Ungaria, la data de 26 august, au fost arestaţi preventiv, potrivit unei decizii a Judecătoriei Centrale Buda.

„În cursul zilei de astăzi, cei 12 cetăţeni români reţinuţi pentru trafic de persoane, în Ungaria, la data de 26 august 2015, au fost aduşi în faţa Judecătoriei Centrale Buda. Judecătoria a hotărât arestarea preventivă pentru toţi cei 12 cetăţeni români, până la data de 29 septembrie 2015", a precizat MAE.

Sursa citată a mai menţionat că un consul din cadrul Ambasadei României la Budapesta a fost de faţă la audierile celor 12 români, acesta constatând că drepturile procedurale au fost respectate. Cetăţenii români au beneficiat de avocat din oficiu şi traducător.

"Ambasada României la Budapesta monitorizează cu precădere situaţia celor 12 cetăţeni români şi menţine legătura cu autorităţile ungare. Până la acest moment, niciuna din cele 12 persoane nu a solicitat, în mod expres, asistenţă consulară din partea misiunii diplomatice române", a mai anunţat MAE. 


Aparut in:

Ultima modificare in data de :2015-08-30
Citeste si:
MAE: Alţi doi români, reţinuţi în Austria pentru trafic de persoane

TAGURI: mae, roman, retinut, ungaria, trafic, persoana, arestat
loading...

Comenteaza pe facebook
Comenteaza pe site


Random imageUltimele stiri


loading...