2019-01-24 00:27


MAE salută dobândirea de către Romania a calităţii de membru CERN

 |  07:56
MAE salută dobândirea de către Romania a calităţii de membru CERN

Ministerul Afacerilor Externe (MAE) a anunţat, într-un comunicat de presă, că salută dobândirea de către Romania a calităţii de membru CERN. MAE este de părere că ţara noastră îşi va consolida capacitatea de cercetare şi vizibilitatea ştiinţifică naţionale în domeniu.

"MAE salută dobândirea, la 17 iulie 2016, de către România, a calităţii de membru al Organizaţiei Europene pentru Cercetări Nucleare (CERN), un pas esenţial pentru dezvoltarea cercetării ştiinţifice în România", se arată în comunicatul citat.

Potrivit MAE, dobândirea calităţii de membru CERN va contribui într-o manieră semnificativă la stimularea şi întărirea participării instituţiilor de cercetare din România la marile experimente şi programe ştiinţifice derulate de CERN, în vederea creşterii capacităţii de cercetare şi a vizibilităţii ştiinţifice naţionale în domeniu.

"Consolidarea potenţialului tehnologic şi a competitivităţii mediului economic şi de afaceri naţional, precum şi creşterea nivelului educaţional şi de comunicare a rezultatelor cercetării în societate, vor beneficia deopotrivă de această aderare. Excelenţa românească în materie de cercetare, cunoscută şi apreciată deja la CERN, va avea noi oportunităţi de recunoaştere la nivel internaţional", precizează MAE.

Organizaţia Europeană pentru Cercetări Nucleare este cel mai mare centru de cercetare în fizica particulelor elementare.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :2016-07-19

TAGURI: mae, saluta, dobandire, romania, calitate, membru, cern
loading...

Comenteaza pe facebook
Comenteaza pe site


Random imageUltimele stiri

loading...