2019-01-17 13:56


MAE: Şapte români se aflau în autocarul în care a fost descoperit un pachet suspect

 |  09:33
MAE: Şapte români se aflau în autocarul în care a fost descoperit un pachet suspect

Ministerul de Externe (MAE) a precizat, marţi, că şapte români şi-au continuat călătoria în siguranţă cu autocarul în care a fost descoperită o bombă artizanală, după ce pirotehniştii din Ungaria au îndepărtat pachetul suspect.

"Ambasada României la Budapesta a întreprins demersurile legale pe lângă autorităţile locale în vederea obţinerii unor informaţii suplimentare cu privire la incident şi la identitatea pasagerilor aflaţi la bordul autocarului. Conform informaţiilor obţinute de la poliţia ungară, la data de 16.05.2015, în autocarul cu numere de înmatriculare bulgare, care circula pe ruta Praga – Varna via România a fost găsit un colet suspect", a precizat MAE la solicitarea Mediafax.

La bordul autovehiculului se aflau şapte pasageri de cetăţenie română.

Ministerul de Externe a mai menţionat că pachetul suspect a fost îndepărtat de către pirotehnişti într-o parcare situată pe centura Budapestei – M0, iar pasagerii şi-au continuat călătoria, în condiţii de siguranţă, cu acelaşi autocar.

O bombă artizanală a fost descoperită într-un autocar cu pasageri, care efectua o cursă de la Praga (Cehia) către Varna (Bulgaria), relatează site-ul Novinite.com, citat de Mediafax. Autocarul aparţine unei firme din România, la bordul vehiculului, care urma să traverseze România, fiind inclusiv cetăţeni români.

Terorişti din cadrul reţelei sunnite Stat Islamic sau din alte organizaţii islamiste ar putea fi organizatorii complotului care a vizat autocarul ce se deplasa pe ruta Cehia - Bulgaria, afirmă surse citate de presa ungară şi bulgară.

De asemenea, surse citate de site-ul HungaryToday.hu, complotul terorist ar putea fi opera organizaţiei sunnite Stat Islamic, activă în Irak, Siria şi Libia. Expertul bulgar Ivan Boiajiev afirmă, potrivit site-ului Novinite.com, că dispozitivul exploziv artizanal găsit în autocar este similar cu bombe folosite în alte atacuri.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :2015-05-19

TAGURI: mae, sapte, romani, afla, autocar, descopera, pachet, suspect, pirotehnisti, ungaria
loading...

Comenteaza pe facebook
Comenteaza pe site


Random imageUltimele stiri

loading...