2019-03-26 00:21


MAE: Secția consulară a Ambasadei de la Londra, printre cele mai solicitate de români

 |  11:42
MAE: Secția consulară a Ambasadei de la Londra, printre cele mai solicitate de români

Radu Florea, directorul Direcției Relații Consulare din Ministerul Afacerilor Externe (MAE), a declarat că secția consulară a Ambasadei de la Londra a ajuns a doua într-un top al celor mai solicitate reprezentanțe consultare din străinătate.

"Dacă ne referim la secția consulară a Ambasadei României din Londra, este unul dintre cele mai solicitate consulate. În ultima perioadă, în ultimul an, ca volum de servicii consulare, se situează cam pe locul doi în ansamblul reprezentanțelor diplomatice și consulare ale României", a precizat Radu Florea, potrivit Agerpres.

Potrivit sursei citate, cea mai solicitată secție consulară românească din străinătate este cea din Republica Moldova.

Chestionat dacă există o creștere a solicitărilor venite din partea românilor din Marea Britanie, după Brexit, Radu Florea a răspuns negativ.

"Nu. Nu s-a înregistrat o influență în acest context. A existat în ultimii ani o tendință permanentă de creștere, însă aceea a fost determinată de afluxul cetățenilor români către Marea Britanie, ceea ce a atras după sine multiplicarea și diversificarea solicitărilor de servicii consulare, dar nu există o influență directă a acestui context, care rămâne deocamdată incert", a precizat directorul Direcției Relații Consulare din Ministerul Afacerilor Externe (MAE). 


Aparut in:

Ultima modificare in data de :2016-07-02

TAGURI: mae, sectie, consulara, ambasada, londra, solicitat, roman
loading...

Comenteaza pe facebook
Comenteaza pe site


Random imageUltimele stiri
STARBAG
loading...