2018-05-24 06:49


MAE: Atenționare de CĂLĂTORIE pentru românii care merg în SUEDIA. Ce decizie de ULTIMĂ ORĂ au luat autoritățile locale

 |  14:04
MAE: Atenționare de CĂLĂTORIE pentru românii care merg în SUEDIA. Ce decizie de ULTIMĂ ORĂ au luat autoritățile locale

Ministerul Afacerilor Externe informează cetățenii români care intenționează să se deplaseze în Regatul Suediei că autoritățile locale au anunțat prelungirea perioadei de efectuare a controalelor la frontiere, la podul Oresund (legătura rutieră și portuară cu Danemarca), precum și în porturi din regiunile Skane și Västra Götaland (sud și vest). Măsura va fi valabilă pentru o perioadă de maxim 6 luni, cel mai probabil până la data de 11 noiembrie 2017.

Se recomandă cetățenilor români să se asigure că dețin în permanență asupra lor, pe timpul călătoriei înspre și dinspre Suedia, un act valabil de identitate (pașaport sau carte de identitate națională). Celor care intenționează găsirea unui loc de muncă le recomandăm să dețină pașaport biometric.

Cetățenii români pot solicita asistență consulară la numărul de telefon al Ambasadei României la Stockholm +46 8 20 56 74, apelurile fiind redirecționate către Centrul de Contact și Suport al Cetățenilor Români din Străinătate (CCSCRS) și preluate de către operatorii Call Center în regim de permanență.

De asemenea, cetățenii români care se confruntă cu o situație dificilă, specială, cu caracter de urgență, au la dispoziție și telefonul de urgență al misiunii diplomatice a României la Stockholm +46 73 698 5463.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :2017-05-17

TAGURI: suedia, mae, atentionare de calatorie, romani, frontiere, controale

Comenteaza pe facebook
Comenteaza pe site


Random imageUltimele stiriApa Nova