2019-03-25 07:52


Malaysia: neurotoxina VX l-a ucis pe Kim Jong Nam. Se caută substanțe radioactive pe aeroportul din Kuala Lumpur

 |  09:47
Malaysia: neurotoxina VX l-a ucis pe Kim Jong Nam. Se caută substanțe radioactive pe aeroportul din Kuala Lumpur

Autorităţile malaeziene au anunţat vineri dimineaţă că atacatorii au utilizat neurotoxina VX pentru a-l asasina pe fratele vitreg al dictatorului Kim Jong-un. Această neurotoxină este inclusă pe lista armelor de distrugere în masă realizată de Naţiunile Unite, iar utilizarea ei este şi mai bizară având în vedere că Kim Jong Nam a fost asasinat pe aglomeratul aeroport internaţional din Kuala Lumpur.

Autorităţile malaeziene au anunţat vineri dimineaţă că vor căuta urme lăsate de materiale radioactive pe aeroportul internaţional din Kuala Lumpur, după dezvăluirea faptului că atacatorii au utilizat neurotoxina VX pentru a-l asasina pre Kim Jong Nam. De asemenea, operaţiuni asemănătoare vor avea loc în mai multe zone aglomerate din Kuala Lumpur, transmite Reuters, citat de News.ro.

”Vrem să verificăm toate clădirile în care ştim că au intrat suspecţii. Le vom cere experţilor de la departamentul de energie atomică să meargă în acele clădiri şi să verifice dacă mai există substanţe radioactove”, a declarat comandantul de poliţie Khalid Abu Bakr.

Este pentru prima dată când autorităţile malaeziene vorbesc despre o substanţă radioactivă.

Kim Jong Nam şi-a pierdut viaţa la începutul săptămânii trecute, după ce a fost atacat de două femei pe aeroportul internaţional din Kuala Lumpur. Acesta a decedat la doar câteva minute după ce cele două femei, o indoneziană şi o vietnameză, i-au acoperit faţa cu o cârpă îmbibată în neurotoxina VX.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :2017-02-24

TAGURI: Kim Jong Nam, neurotoxina VX, malaysia, asasinare
loading...

Comenteaza pe facebook
Comenteaza pe site


Random imageUltimele stiri
STARBAG
loading...