2018-12-14 00:49


Marea Britanie: Cameron anunță un referendum pentru apartenența la UE

 |  17:01
Marea Britanie: Cameron anunță un referendum pentru apartenența la UE

Votanții Partidului Conservator din Marea Britanie vor avea parte de referendumul cerut. Premierul David Cameron, reconfirmat în fruntea Guvernului de la Londra de alegerile parlamentare care au acordat PC majoritatea în legislativ, a subliniat că se va ține de promisiunea făcută și va oferi cetățenilor britanici șansa de a se pronunța asupra apartenenței țării la Uniunea Europeană.

Liderul conservator britanic David Cameron, proaspăt învingător în alegerile parlamentare din Marea Britanie, a afirmat că își va respecta promisiunea electorală de a organiza un referendum privind apartenența la UE, îndelung cerut de alegătorii conservatori. „Da, vom organiza referendumul privind viitorul nostru în Uniunea Europeană”, a declarat președintele Partidului Conservator.

Premierul a subliniat că va oferi puteri sporite Scoției, dar și altor regiuni ale țării, relatează Agerpres. „Pentru Scoția, planurile noastre sunt de a crea cel mai puternic guvern descentralizat din lume, oferind puteri sporite în ceea ce privește fiscalitatea”, a explicat Cameron.

Principalul său adversar, Ed Miliband, a demisionat de la fruntea Partidului Laburist, în vreme ce aliatul său, Nick Clegg, a renunțat la conducerea liberal-democraților în urma rezultatelor slabe obținute în alegeri. Nigel Farage, președintele UKIP, un partid cunoscut pentru retorica sa față de imigranții români, a precizat că își va prezenta demisia ca urmare a eșecului său de a intra în Parlamentul de la Westminster. 


Aparut in:

Ultima modificare in data de :2015-05-09

TAGURI: david, cameron, uniunea, europeana, ue, pc, conservatori, scotia, partidul, conservator, referendum
loading...

Comenteaza pe facebook
Comenteaza pe site


Random imageUltimele stiri


loading...