2019-05-22 18:03


Marea Britanie poate reveni asupra deciziei de a părăsi UE, stabileşte CJUE

 |  13:48
Marea Britanie poate reveni asupra deciziei de a părăsi UE, stabileşte CJUE

Curtea de Justiţie a Uniunii Europene (CJUE) a stabilit luni că Regatul Unit are dreptul să revină în mod unilateral asupra deciziei de a părăsi Uniunea Europeană (UE), fără ca măcar să consulte celelalte state membre UE, relatează Reuters.

Într-o hotărâre pronunţată cu o zi înaintea votului prevăzut marţi în Camera Comunelor asupra poriectului acordului Brexitului, CJUE afirmă că ”Regatul Unit este liber să revoce în mod unilateral notificarea intenţiei sale de a se retrage din UE”.

Marea Britanie nu doreşte să rămână în UE, iar Brexitul va avea loc în nopatea de 29 martie 2019, a reacţionat secretarul de stat britanic al Mediului Michael Gove după ce CJUE a pronunţat hotărârea.

Această hotărâre este conformă cu avizul emis săptămâna trecută de avocatul general al Curţii.

Acest aviz a consolidat speranţele opozanţilor britanici ai Brexitului cu privire la organizarea unui nou referendum care să împiedice plecarea regatului din Uniune.

Premierul Theresa May se confruntă cu o opoziţie puternică în Parlament faţă de acordul Brexitului pe care l-a încheiat cu Bruxellesul, iar mulţi se aşteaptă ca Parlamentul sărespingă textul, înainte ca şefa Guvernului să participe joi la un summit european la Bruxelles.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :2018-12-10

TAGURI: brexit, marea britanie, ue,
loading...

Comenteaza pe facebook
Comenteaza pe site


Random imageUltimele stiri


STARBAG