2018-12-14 22:03


Medvedev, optimist. Un război mondial este imposibil

 |  17:47
Medvedev, optimist. Un război mondial este imposibil

Premierul rus Dmitri Medvedev a recunoscut că relațiile Rusiei cu anumite țări occidentale sunt departe de a fi ideale și trec printr-o perioadă dificilă, apreciind însă că scenariul unui război este imposibil.

“Nici nu mă gândesc să admit o astfel de posibilitate”, a declarat oficialul rus într-un interviu pentru ziarul Rossiiskaia Gazeta, potrivit Agerpres. “Mai există doar câțiva șefi de stat care își pot aminti efectiv de perioada celui De-al Doilea Război Mondial. Aceasta nu schimbă atitudinea noastră față de tragedia (reprezentată de) evenimentele militare, nici față de nenorocirile războiului”, a afirmat el. Planeta a trecut prin două războaie mondiale, iar noi nici măcar nu avem voie să ne gândim la o astfel de posibilitate, a menționat responsabilul rus. “Este important ca liderii tuturor statelor să fie pe deplin conștienți de circumstanțe și să dea dovadă de responsabilitate în luarea unor astfel de decizii. Cred (totuși) că în secolul al XXI-lea acest tip de scenariu este imposibil”, a adăugat Medvedev.

Relațiile dintre Rusia și Occident s-au tensionat după ce, în martie 2014, SUA și UE au adoptat sancțiuni împotriva Moscovei ca urmare a conflictului din Ucraina.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :2015-11-11

TAGURI: medvedev, optimist, razboi mondial
loading...

Comenteaza pe facebook
Comenteaza pe site


Random imageUltimele stiri


loading...