2019-02-20 01:15


Merkel ajută Chișinăul. Guvernul german va susține aplicarea asocierii dintre R. Moldova și UE

 |  18:19
Merkel ajută Chișinăul. Guvernul german va susține aplicarea asocierii dintre R. Moldova și UE

Cancelarul Angela Merkel a anunțat într-un mesaj transmis luni premierului moldovean Pavel Filip că Guvernul Republicii Federale Germania va acorda susținere executivului de la Chișinău în procesul de implementare a Agendei de asociere dintre Republica Moldova și Uniunea Europeană, conform unui comunicat al Executivului de la Chișinău.

Agenda de Asociere, negociată cu Comisia Europeană, reprezintă instrumentul principal pentru punerea în practică a Acordului de Asociere și înlocuiește Planul de Acțiuni Republica Moldova-UE în cadrul Politicii Europene de Vecinătate a UE.

Republica Moldova „se confruntă cu mari provocări economice, politice și sociale. În efortul dumneavoastră de a realiza reforme importante în cadrul structurilor și instituțiilor moldovene, precum și pentru implementarea agendei de asociere Republica Moldova — Uniunea Europeană, va puteți baza în continuare pe susținerea guvernului federal”, se arată în mesajul cancelarului Angela Merkel, potrivit comunicatului de presă al guvernului moldovean.

Cu acest prilej, Angela Merkel i-a urat lui Pavel Filip inspirație și mult succes în soluționarea problemelor care îi stau în față.

Guvernul condus de Pavel Filip a fost învestit de parlamentul de la Chișinău la 20 ianuarie 2016. Pentru noul cabinet de miniștri au votat 57 de deputați, într-o ședință care a durat 30 de minute.

Învestirea guvernului Filip a declanșat acțiuni masive de protest organizate de Platforma civică Dreptate și Adevăr (DA), Partidul Socialiștilor și Partidul Nostru, al primarului de Bălți, Renato Usatîi. Revendicările manifestanților se refereau la demisia guvernului, dizolvarea parlamentului și organizarea de alegeri anticipate. Coaliția de guvernare declară însă că pentru moment nu există premise pentru dizolvarea parlamentului, în schimb și-a manifestat disponibilitatea pentru organizarea unui referendum pentru alegerea directă a președintelui republicii., informează Agerpres.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :2016-02-02

TAGURI: angela merkel, chisinau, guvern, republica moldova, ue, pavel filip
loading...

Comenteaza pe facebook
Comenteaza pe site


UN NATIONALIST ROMAN
02 Feb 2016

Ma constinta dar ce ai cautat in 1916 - 1918 in Romania si ai facut distrugerile si nenorocirile in tara noastra ? Dar si in al doilea razboi ? De ce ai facut tradarea si tratatul cu Rusi sa distrugi , inparti Romania cu tradatori ? Voi aveti pe constinta Tradarea fata de Basarabia , Bucovina si Ardealul nostru . Noi cind am fost si amestecat la voi ? Ai luat si furat , materiale , minereuri , fier , petrol in valoare de 100 miliarde de euro , zicind ca platiti dupa razboi si prosti nostri cu Isarescu nu vrea sa scoata actele de la Banca Nationala .
Random imageUltimele stiriSTARBAG
loading...