2018-10-24 08:00


Merkel s-a razgandit: Refugiatii sa se intoarca in tarile lor!

 |  19:51
Merkel s-a razgandit: Refugiatii sa se intoarca in tarile lor!

"Au statut de rezidenţă temporară", a clarificat cancelarul Angela Merkel situatia refugiatilor gazduiti momentan de catre Germania. Astfel, aceasta a încercat să tempereze criticile tot mai virulente la adresa politicii sale a uşilor deschise faţă de refugiaţi, insistând că solicitanţii de azil originari din Siria şi Irak se vor întoarce acasă după încheierea războaielor din ţările lor.

Merkel - în pofida faptului că pare tot mai izolată din cauza acestei politici - a rezistat unor presiuni pe care conservatorii le-au exercitat asupra sa în vederea unei limitări a afluxului de refugiaţi sau închiderii frontierelor Germaniei, o ţară în care anul trecut a sosit un număr-record, de 1,1 milioane de migranţi.

Însă există îngrijorări tot mai mari cu privire la capacitatea ţării de a face faţă acestui aflux, cu privire la securitate şi faţă de comiterea unor eventuale infracţiuni, în urma agresării a sute de femei de Revelion, ceea ce a condus la o scădere a nivelului susţinerii populaţiei faţă de Uniunea Creştin-Democrată (CDU) a lui Merkel şi faţă de Uniunea Social-Creştină (CSU), formaţiunea-soră a CDU din Bavaria, informeaza Reuters, citat de Mediafax.

Merkel a declarat că - în pofida eforturilor în vederea integrării refugiaţilor şi ajutorului care le este acordat - este important să sublinieze că aceştia au primit permisiunea să rămână în Germania pentru o perioadă limitată de timp.

"Este necesar să le spunem oamenilor că este vorba despre un statut de rezidenţă temporară şi că ne aşteptăm ca odată ce va fi pace în Siria din nou, odată de SI va fi fost înfrânt în Irak, vă veţi întoarce în ţara voastră de origine ştiind că aţi câştigat", a declarat ea la un miting al membrilor CDU în landul Mecklenburg-Pomerania de Vest.

Ea a anunţat că 70% dintre persoanele care s-au refugiat în Germania din calea războiului din fosta Iugoslavie, în anii'90, s-au întors în ţările lor de origine.

Cancelarul a făcut aceste declaraţii după ce Horst Seehofer, liderul CSU, a ameninţat că va da Guvernul Merkel în judecată, în cazul în care acesta nu dă curs cererii sale de a opri a valul de azilanţi.

Susţinerea faţă de Partidul Alternativa pentru Germania (AfD, extremă dreaptă) în rândul populaţiei a atins un nivel cu două cifre. Liderul formaţiunii a declarat într-un interviu publicat sâmbătă că grănicerii ar trebui să deschidă focul asupra refugiaţilor, dacă va fi necesar, pentru a-i împiedica să pătrundă ilegal în ţară.

Merkel a încercat să convingă alte state europene să accepte cote obligatorii de refugiaţi, a exercitat presiuni în vederea construirii unor centre de recepţie la frontierele externe ale Uniunii Europene şi a condus o campanie UE menită să convingă Turcia să-i împiedice pe refugiaţi să pătrundă pe teritoriul blocului european.

Însă progresele au fost încete.

Germania vrea de asemenea să limiteze migrarea din Africa de Nord, prin declararea Marocului, Algeriei şi Tunisiei "ţări sigure", ceea ce ar anula şansele cetăţenilor aceste ţări de a primi azil.

Merkel a anunţat că a discutat cu regele marocan şi că Marocul a anunţat că este pregătit să-şi primească cetăţenii înapoi.

 

Aparut in:

Ultima modificare in data de :2016-01-30

TAGURI: Angela merkel, refugiati, germania
loading...

Comenteaza pe facebook
Comenteaza pe site


RONI
30 Ian 2016

Arestati-o odata pe cea mai dobitoaca conducatoare a istoriei!faptele si dovezile sunt clare!
HAZNAUA EUROPEANA
30 Ian 2016

Dar suferintile si violurile la care a fost supuse femeile din Germania , cine raspunde ? Ai facut o afacere , ai pus pe drumuri milioane de oameni si distrus intreaga Europa .
TREABA A FOST
30 Ian 2016

cu skepsis...se fac experimente: se urmărește reacția invadaților, eventual riposta după revenirea din șoc, adică timpul necesar de prelucrare în masă a situațiilor rezultate de la năvălire, pân la acceptare (forțată prin legislativ), sau revoltă - și împotriva legiuitorului și-a refugiaților.
DEMENTA E șI VICLEANă!
30 Ian 2016

Sanki, acceptă șederea lor... dar temporară, până la rezolvarea conflictelor din țările lor, întreținute știm noi de cine! Păi proști or fi să se mai întoarcă după ce-au gustat din civilizație, no?
HOTIA IMPERIALISTA
31 Ian 2016

Ba prostilor fugiti de acasa , iar noi cu Turci si ISIS , furam petrolul , distrugem tot si jucam pe masa voastra . Ha , Ha , v-am pacalit .
PENTRU HOTIA IMPERIALISTA
31 Ian 2016

AI INCERCAT SA FACI NISTE TRATATIVE DE PACE IN REGIUNE ? TI-AI MISCAT TIRTITA PINA LA EI ? IA MINTIT SI AI PUS FEMEI SI BAGABONTI OE DRUMURI SA LE FURI PETROLUL
Random imageUltimele stiri


loading...