2019-02-23 13:43


Mesajul lui Trump pentru participanţii la Summitul "Iniţiativa celor Trei Mări": O nouă infrastructură energetică este esenţială

 |  11:26
Mesajul lui Trump pentru participanţii la Summitul "Iniţiativa celor Trei Mări": O nouă infrastructură energetică este esenţială

Preşedintele SUA, Donald Trump, spune, într-un mesaj transmis participanţilor la Summitul Iniţiativei celor Trei Mări, care are loc luni şi marţi la Bucureşti, că SUA rămân dedicate colaborării cu cele 12 state membre, pentru continuarea extinderii infrastructurii energetice, de transport şi digitale, arătând că Iniţiativa celor Trei Mări are un potenţial enorm de a furniza rezultate în aceste domenii şi în alte sectoare importante de cooperare.

Conform Administraţiei Prezidenţiale, preşedintele Statelor Unite ale Americii, Donald Trump, i-a transmis preşedintelui Klaus Iohannis, în calitate de gazdă a Summitului "Iniţiativa celor Trei Mări”, un mesaj adresat participanţilor la Summitul de la Bucureşti.

În mesajul său, preşedintele Donald Trump afimă că anul trecut a susţinut un discurs la Forumul de Afaceri al Iniţiativei celor Trei Mări de la Varşovia, în Polonia, şi a a reafirmat sprijinul ferm al Statelor Unite pentru Iniţiativa celor Trei Mări şi ţelul comun de extindere a infrastructurii, creştere a legăturilor de afaceri, consolidare a securităţii energetice şi reducere a barierelor în calea unui comerţ liber, echitabil şi reciproc în Europa Centrală şi de Est.

"Iniţiativa celor Trei Mări are un potenţial enorm de a furniza rezultate în aceste domenii şi în alte sectoare importante de cooperare. O nouă infrastructură energetică este esenţială pentru susţinerea unei integrări economice mai profunde, deschiderea accesului la noi pieţe şi diversificarea surselor de energie în întreaga regiune. Felicit România, Bulgaria, Ungaria, Austria şi Slovacia pentru progresul înregistrat în sprijinirea diversificării energetice prin construcţia de infrastructură pentru gazoducte. Statele Unite sunt mândre să rămână partener în aceste eforturi prin exporturi de gaz natural lichefiat în această regiune de importanţă strategică şi prin participarea companiilor americane la Forumul de Afaceri al Iniţiativei celor Trei Mări. La multe niveluri, ţara noastră rămâne dedicată colaborării cu cele 12 state membre, pentru continuarea extinderii infrastructurii energetice, de transport şi digitale", spune Donald Trump în mesajul său.

Trump îi mulţumeşte preşedintelui Klaus Iohannis pentru organizarea acestui eveniment şi lui Rick Perry, Secretarul pentru Energie, care conduce delegaţia americană la Bucureşti.

"Aştept cu interes să aflu despre progresul nostru comun în noi proiecte de investiţii şi parteneriate de afaceri. Statele Unite se angajează să rămână un puternic aliat şi partener în această Iniţiativă, pe măsură ce continuăm să ne concentrăm asupra dobândirii unei bogăţii şi securităţi sporite în secolul al XXI-lea. Vă doresc un forum productiv şi încununat de succes", încheie preşedintele american.

Cel de-al treilea Summit al Iniţiativei celor Trei Mări, găzduit de preşedintele Klaus Iohannis, începe luni la Bucureşti şi se desfăşoară timp de două zile, fiind aşteptaţi preşedintele Comisiei Europene, Jean-Claude Juncker, nouă şefi de stat, doi preşedinţi de Parlamente naţionale, un prim-ministru şi un ministru al Afacerilor Externe. Summitul are ca scop realizarea unor progrese pentru creşterea interconectivităţii în regiune, în trei domenii principale - energie, transporturi şi digital.

La acest eveniment vor participa şefi de stat şi reprezentanţi ai acestora din 12 ţări din Europa Centrală şi de Est: Austria, Bulgaria, Croaţia, Cehia, Estonia, Letonia, Lituania, Polonia, România, Slovacia, Slovenia şi Ungaria.

Potrivit Administraţiei Prezidenţiale, summitul de la Bucureşti va reprezenta oportunitatea politică de a valida liniile directoare strategice care stau la baza dezvoltării viitoare a Iniţiativei celor Trei Mări. Astfel, această platformă politică flexibilă are ca prim obiectiv dezvoltarea economică a statelor din regiunea Europei Centrale şi de Sud-Est, prin creşterea interconectivităţii, în special pe axa Nord-Sud, dar nu numai, în trei domenii principale - transport, energie, digital - şi stimularea competitivităţii economiilor statelor participante. Al doilea obiectiv vizează creşterea convergenţei reale între statele membre ale UE, contribuind astfel la întărirea unităţii şi coeziunii în cadrul Uniunii, pentru a permite continuarea politicii de integrare europeană, ca bază pentru relansarea proiectului european. În al treilea rând, Iniţiativa are rolul de a contribui la consolidarea relaţiei transatlantice, prin încurajarea prezenţei economice a SUA în regiune ca un catalizator pentru o cooperare consolidată şi ca parte a parteneriatului transatlantic.

"Summitul găzduit la Bucureşti de preşedintele Klaus Iohannis va contribui, totodată, într-o manieră concretă, la procesul de dezvoltare a cooperării regionale, marcând trecerea Iniţiativei în faza rezultatelor tangibile. Astfel, Summitul urmăreşte exprimarea susţinerii politice a statelor participante la Iniţiativă cu privire la o listă regională de proiecte prioritare de interconectare în domeniile energiei, transporturilor şi digital, propuse de guvernele statelor participante, crearea unei reţele a Camerelor de Comerţ din statele participante la Iniţiativă, demararea demersurilor pentru înfiinţarea unui Fond de Investiţii al Iniţiativei celor Trei Mări şi lansarea oficială a site-ului Iniţiativei", a transmis Administraţia Prezidenţială.

În marja Summitului, va avea loc, la Romexpo, sub Înaltul Patronaj al preşedintelui Klaus Iohannis, prima ediţie a Forumului de Afaceri al Iniţiativei celor Trei Mări, co-organizat de Administraţia Prezidenţială a României şi Camera de Comerţ şi Industrie a României, în cooperare cu Consiliul Atlantic al Statelor Unite şi Şcoala Naţională de Studii Politice şi Administrative. La Forumul de Afaceri vor participa companii şi oficiali guvernamentali din statele partenere în cadrul Iniţiativei, din celelalte state membre UE, din Statele Unite ale Americii, din Balcanii de Vest, Republica Moldova, Ucraina şi Georgia, reprezentanţi ai Comisiei Europene şi ai instituţiilor financiare europene şi internaţionale, precum şi reprezentanţi ai think-tank-urilor şi mediului academic. Obiectivul Forumului este să stimuleze iniţiativele de afaceri şi investiţiile în regiune, să dezbată implementarea proiectelor prioritare, dar şi să abordeze factorii potenţiali de creştere şi inovare, cum ar fi IMM-urile, antreprenoriatul tânăr, start-up-urile şi incubatoarele de afaceri din regiune. În cadrul Forumului, vor fi organizate întâlniri de tip bussiness-to-business şi business-to-government, precum şi paneluri de dezbateri de tip policy care vor analiza implicaţiile strategice ale evoluţiilor din cadrul Iniţiativei.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :2018-09-17

TAGURI: trump, mesaj trump, summitul initiativa celor trei mari,
loading...

Comenteaza pe facebook
Comenteaza pe site


DISTRUGETI LUMEA
17 Sep 2018

HAI LA BORCANUL CU MIERE ROMANEASCA , BALAURE . HAI LA FURAT CU TOTI DE LA TRADATORI FANARIOTI MAFIOTI ROMANI . NU I-TI MAI AJUNGE PLAPUMA HAPSINULE . ACUM HAI CU TOTI LA FURAT GAZELE SI PETROLUL RPMANESC . TE DOARE IN MACIUCA DE NOI CARE NE-ATI TRADAT 50 ANI . IAR PROSTI DE PATRIOTI DIN MUNTI , SPERAU CA VIN AMERICANI , PE DEA MOACA . FARA INTERES
UN REPTILIAN DEMENT!
20 Sep 2018

Un clovn nebun, o scârbă de ”om”, ca toți predecesorii lui! ”Venit, vazut, luat gazul romanesc! Degeaba s-a ratoit Liviu Dragnea la sefii colosilor Exxon si Chevron, ca a venit personal la Bucuresti secretarul pentru Energie al SUA si i-a facut cravata Legea offshore. Un pumn in masa si o voce ridicata au dus la urmatoarea declaratie: „Este necesara adaptarea strategiei si politicilor nationale pentru a raspunde (…) nevoilor investitorilor si participantilor la piata de mediu”. Autorul ei: Liviu Dragnea. In locul celor trei puncte de suspensie, inca presedintele PSD a perorat despre importanta cerintelor de mediu si securitate. Daaa, o nebunie de grija pe capul Romaniei!”
CITIțI șI VOI:
20 Sep 2018

http://www.national.ro/news/venit-vazut-luat-gazul-romanesc-636395.html/ Fiv-ar Exxonu-l al dracului cu toată Rezeva Federală de mondialiștii jegoși! Nație proastă americanii ăștia de-i suportă pe cei ce-i călăresc, pentru că s-au extins ca ciuma în lumea toată! Porc nesimțit Trump ăsta și NIMIC altceva, decât o marionetă...o păpușă stricată!
IAR POLITICUL,
20 Sep 2018

de pe la noi, se kk pe ei de frică! N-au vorba la ei, nu au coloană, NU AU NIMIC!
CUCUVEAUA ROZ-BOMBON
20 Sep 2018

Vad ca vorbiti multi despre gazele din Marea Neagra dar nu cunoasteti detalii si anume 1-tehnologia este extrem de costisitoare si eficienta este mica,deci nu prea este profitabila extractia 2-cantitatea de gaze nu e cine stie ce deci nu ar ajunge nici macar pentru consumul local 3-in eventualitatea ca se doreste o alternativa la gazele rusesti nu prea este fezabila ideea din motivele de mai sus-gazele sunt insuficiente si e destul de complicata si scumpa tehnologia Chiar americanii s-au declarat dezamagiti de rezultatele explorarii de gaze in Marea Neagra si au trecut-o in plan secund ca si plan de afaceri....concluzia ar fi ca astia cam vand pielea ursului din padure
CUCUVEA....
20 Sep 2018

Chiar dacă ar așa precum spui...ATUNCI, de ce mama dracului se tot bagă ”partenerii” strategici cu nasu-n-curul Ro dacă-s așa de dezamăgiți? Ce trebuia să vină Chevron-ul, Exxon-ul și ăla al lor al Energiei să bată cu copita-n masă? O fi Ro.condusă de imbecili, dar nici așa! Dă-i în morții mamii lor! Numai amenințări - ba de la ăștia, ba de la ruși, ba de Bruxelles! MAI DUCEȚI-VĂ DRACULUI CU PUTEREA VOASTRĂ DE KK-T CU TOT! IAR TRĂDĂTORII ĂȘTIA, COZI DE TOPOR, CARE ASTA AU ALES SĂ FIE...SĂ LE FIE DE CAP, MÂNCA-I-AR IADUL!
CUCUVEAUA ROZ-BOMBON
20 Sep 2018

CUCUVEA....vezi ca te infierbanti pentru niste porci mafioti (Dragnea si Valcov) care nu merita deranjul//ei sunt de fapt si "statul paralel" si tot ce e mai rau in Romania adica mafia de toate felurile de dupa 1989 Hai sa facem pariu ca inainte de condamnare o sa fie si astia scosi de SRI din tara si trimisi cine stie pe unde Brazilia,Israel,Costa Rica la fel ca ceilalti mafioti de dinaintea lor
ȘTII CE?
20 Sep 2018

Americanii ăștia au devenit prea AROGANȚI, dar și-o vor lua peste mutră! Degeaba se bazează pe reptilieni și alte arătări din spațiu, pentru că e Altcineva la cârma lumii, NU imbecilii ăștia! În al doilea rând, NU DEGEABA se dau în stambă. Nu spunea cretinul de George Frideman: ”SUA AU UN INTERES FUNDAMENTAL, CONTROLEAZĂ TOATE OCEANELE DIN LUME. Niciodată, o altă putere din lume nu a făcut aceasta, iar din acest motiv, NOI PUTEM INVADA TOATE POPOARELE LUMII, IAR EI NU NE POT INVADA PE NOI. (ce îngâmfați! Și cum le controlează? Le-a cumpărat sau le-a luat în stăpânire de la sine putere?) ESTE UN LUCRU FOARTE BUN, CĂCI MENȚINEREA SUPREMAȚIEI PE APĂ ȘI ÎN SPAȚIU, E FUNDAMENTUL PUTERII NOASTRE. Cel mai bun mijloc CA SĂ NU FIM ATACAȚI de flota dușmanilor, ESTE SĂ-I ÎMPIEDICĂM SĂ O CONSTRUIASCĂ. Calea aleasă de englezi a fost ca nicio altă flotă să nu se construiască și europenii să se lupte între ei. Politica pe care eu o recomand este politica pe care Reagan a adoptat-o în Iran și Irak = a finanțat ambele părți (țări), ca ele să se bată între ele, dar nu să lupte împotriva noastră (SUA). Este cinic, cu siguranță nu este moral, dar a funcționat! ”
DA, SIGUR!
20 Sep 2018

Numai cine e NAIV sau PROST din naștere nu și-a dat seama până acum că politicul românesc a lucrat împotriva poporului român, NU în interesul lui...d-aia nici n-au curaj să fie verticali în fața ”marilor puteri”, decât în fața noastră! Bine-nțeles că vor fugi la dracu-n praznic și ca să vezi...NIMENI și NIMIC nu-i va opri! Or să se împuieze pe-acolo precum Udrea, arătându-ne puiul de drac fătat!
VIN OAMENI VERZI - ROSI .
21 Sep 2018

GHERTOI ROZALUI DEJA ARE PLANURI DE FURAT LA RESURSELE DE GAZE SI PETROL , DE LA NOI . MAI BINE ERA CU SOVROMURILE DECIT CU LICURICI TRADATORI DE PESTE 50 ANI
CAMELEON
21 Sep 2018

NU LE MAI AJUNGE PLAPUMA . NISTE MAGARII
DISTRUGEREA TARI
23 Sep 2018

UITE SA TREBUIE SA FURAM , DE LA PROSTI SI COLONII BANANIERE : CU AMINDOUA MIINILE
Random imageUltimele stiri
STARBAG
loading...