2018-11-19 21:59


Mexic: 22 de morţi într-o serie de atacuri în statul Michoacán

 |  08:37
Mexic: 22 de morţi într-o serie de atacuri în statul Michoacán

Persoane înarmate au atacat poliţia federală în şase localităţi din statul Michoacán din vestul Mexicului, făcând în total 22 de morţi, a anunţat miercuri Ministerul de Interne citat de AFP.

Comisia naţională de securitate a ministerului menţionat consemnează 22 de morţi - doi reprezentanţi ai poliţiei federale şi 20 de criminali - plus 15 răniţi.

În luna mai, guvernul mexican a promis să menţină mii de trupe în regiunea afectată de violenţele cartelurilor de droguri până în momentul în care pacea va fi reinstalată.

Ministrul de interne, Miguel Angel Osorio Chong, a organizat apoi o întâlnire între forţele de securitate naţionale şi funcţionarii locali în capitala statului, Morelia, pentru a discuta despre un val de crime care a condus la crearea de grupuri de autoapărare în mai multe localităţi.

Aproximativ 4.000 de militari şi 1.000 de poliţişti federali au fost desfăşuraţi în regiunea Michoacán în această perioadă, conform autorităţilor. Ministrul de interne a declarat că trupele vor rămâne până în momentul în care condiţiile de securitate vor fi ameliorate, iar guvernul regiunii va putea să facă faţă singur situaţiei.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :2013-07-24

TAGURI: mexic, morti, michoacan
loading...

Comenteaza pe facebook
Comenteaza pe site


Random imageUltimele stiri


loading...