2018-11-12 20:07


Mexic: Zboruri suspendate din cauza erupţiei vulcanului Popocatepetl

 |  09:18
Mexic: Zboruri suspendate din cauza erupţiei vulcanului Popocatepetl

Companiile nord-americane au decis să suspende cel puţin cinci zboruri de pe aeroportul internaţional din Ciudad de Mexico din cauza cenuşii degajate de vulcanul Popocatepetl, situat la o distanţă de 65 de kilometri, potrivit purtătorului de cuvânt al aeroportului, scrie AFP.

American Airlines şi-a suspendat zborurile dus-întors de la Houston şi Los Angeles, unele curse ale companiei Delta Airlines au zburat cu întârziere, în timp ce Air Tran şi-a anulat un zbor, a precizat purtătorul de cuvânt.

Joi, 60 de zboruri ale companiilor nord-americane au fost anulate din cauza intensificării activităţii vulcanului Popocatepetl din Mexic.

Potrivit celui mai recent raport al Comitetului naţional mexican pentru prevenirea catastrofelor, dat publicităţii la ora 11.00 (16.00 GMT), vulcanul Popocatepetl continua să emită o coloană de gaz şi cenuşă cu o înălţime de 1,5 kilometri.

Vulcanul Popocatepetl, al doilea vârf muntos din Mexic, având o înălţime de 5.452 metri, cunoaşte din luna mai o recrudescenţă a activităţii vulcanice. Autorităţile au menţinut timp de 27 de zile un nivel de alertă galbenă scara 3, care precede măsuri de evacuare a populaţiei, după care au scăzut nivelul la scara 2 din 7 iunie.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :2013-07-06

GALERIE MEDIATAGURI: popocatepetl, mexic, zbor, suspendat, aeroport
loading...

Comenteaza pe facebook
Comenteaza pe site


Random imageUltimele stiri


loading...