2019-01-20 21:59


Miliardarul SOROS sfidează pe față BUDAPESTA. Vezi cum răspunde amenințărilor lui Viktor ORBAN

 |  22:54
Miliardarul SOROS sfidează pe față BUDAPESTA. Vezi cum răspunde amenințărilor lui Viktor ORBAN

Fundația pentru o Societate Deschisă, organizația finanțată de miliardarul George Soros, nu se dă bătută în fața presiunilor exercitate de autoritățile maghiare și anunță că va continua să lucreze și să finanțeze activitatea unor organizații neguvernamentale din Ungaria.

„Fundația pentru o Societate Deschisă va continua să activeze în Ungaria, în ciuda opoziției Guvernului, urmându-și misiunea de a contribui la construirea unei societăți mai echitabile și mai transparente”, a declarat Christopher Stone, președintele Fundației, într-un comunicat de presă, citat de Reuters.

„În Ungaria, precum și în multe alte locuri din lume, suntem mai determinați ca niciodată să lucrăm cu grupuri locale pentru a susține practica democratică și a consolida drepturile și justiția”, a completat el.

Szilard Nemeth, vicepreședintele FIDESZ, partidul aflat la putere la Budapesta, declarase anterior că activitatea ONG-urilor finanțate de Soros va fi mult restricționată în Ungaria.

Decizia este luată în contextul apropiatei instalări la Casa Albă a lui Donald Trump, cunoscut ca adversar al lui Soros, mai ales având în vedere că miliardul a sprijint-o în campania pentru prezidențiale pe Hillary Clinton.

ONG-urile vor fi „măturate

Ungaria, țară membră a UE, va folosi „toate mijloacele aflate la dispoziția sa” pentru a „mătura” ONG-urile finanțate de Soros, care deservesc interesele „capitaliștilor globali și promovează o corectitudine politică care este în defavoarea guvernelor naționale”, a afirmat Szilard Nemeth.

Parlamentarii de la Budapesta vor începe să dezbată în curând o lege care ar permite autorităților să îi verifice (auditeze) pe directorii organizațiilor neguvernamentale.

Fundația lui Soros este activă în Ungaria de peste trei decenii, mai mulți politicieni FIDESZ beneficiind de burse externe finanțate de organizație, printre ei inclusiv Viktor Orban. Cu banii Fundației sunt finanțate peste 60 de ONG-uri din Ungaria, fiind promovate jurnalismul indepedendent și combaterea corupției și a discriminării de orice fel.

Recent, Viktor Orban a afirmat că repectivele ONG-uri primesc fonduri din străinătate pentru a „organiza fluxurile de refugiați și a încuraja migrația”.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :2017-01-11

TAGURI: george soros viktor orban fundatia pentru o societate deschisa, guvern fidesz budapesta, miliardar
loading...

Comenteaza pe facebook
Comenteaza pe site


UN MARE GLONTE
11 Ian 2017

tras, direct în căpăț âna aia a lui jegoasă, și-n ochiul ăla de jivi nă bătrână și-odioas ă care nu mai vrea să c rape!
CROCODILUL FLAMAND
11 Ian 2017

SISTEMUL ASTA PRIN CARE M ILARDE DE EURO SUNT SIFON ATE PE CAI DUBIOASE DIN B ANCA NATONALA SI DUPA AIA DATE LA TOT FELUL DE POL ITRUCI "KUSHER" SI SECU RISTI TORTIONARI ESTE DE FAPT MAFIA BOLSEVICO-NAZI STA CARE A DISTRUS ROMANI A...FRATIA DINTRE SECURIS TII LUI PLESITA SI MAFIA BANCARA CU EVREII SILBERS TEIN-FINKELSTEIN DE LA VI ENA ESTE DE PE VREMEA LUI ADOLF HITLER............ ..INAINTEA LUI SOROS A EX ISTAT KISSINGER CARE FINA NTA SI PE HITLER SI PE ST ALIN CA SA INTARATE AL DO ILEA RAZBOI MONDIAL CARE A PRODUS 60DE MILIOANE DE VICTIME IN EUROPA....... .ACUM IN LOC DE HITLER SI STALIN............AVEM P E MERKEL,SOROS SI NETANIA HU....TOTI TREI CRIMINALI NOTORII SI FINANTATORI A I INVAZIEI ISLAMISTE IN E UROPA....MERKEL E FATA LU I ADOLF HITLER........RAM ANE DE VAZUT CINE SUNT CE ILALTI DOI
BAI TATA
12 Ian 2017

Cand vezi niste maimutoi drogati ca cica vor in st rada ca cica ciorbea il apara pe dragnea dar nu ies cand coldea este d at in gat de apropiatii s ai si sunt date in vile ag marsaviile acestuia p rin care a distrus famili i intregi si a inventat dosare politice iti vin e sa iesi in piata atunc i cand se strang ei si sa urli cat te tin bojocii IN CE TARA TRAIM !!!!!
Random imageUltimele stiri

loading...