2019-03-25 00:16


Ministerul de Externe a emis o alertă de călătorie în Turcia

 |  12:48
Ministerul de Externe a emis o alertă de călătorie în Turcia

Ministerul de Externe (MAE) a emis, joi, o alertă de călătorie, în care avertizează cetăţenii români că, începând cu data de 20 iulie, a fost decretată de Guvernul turc starea de urgență pe întreg teritoriul Republicii Turcia.

Astfel, „instaurarea stării de urgență nu are ca efect direct restricționarea libertății de circulație a populației civile, nici a turiștilor străini”. MAE precizează că este în permanent contact cu autoritățile turce în vederea informării, în timp real, cu privire la evoluția situației.

„În acest context și având în vedere că situația de securitate din Turcia se menține instabilă, cu precădere în aria capitalei Ankara și a orașului Istanbul, MAE reiterează avertismentul adresat cetățenilor români aflați sau care se deplasează în această țară de a rămâne extrem de precauți și vigilenți, evitând implicarea în orice manifestații sau alte evenimente publice care ar putea degenera în violențe. De asemenea, este necesară informarea permanentă asupra evoluției interne din acest stat și verificarea disponibilității mijloacelor de transport înspre sau dinspre Turcia”, se arată în comunicatul citat.

MAE reamintește că cetățenii români pot apela telefonic Ambasada României la Ankara și Consulatele Generale ale României din Istanbul și Izmir prin intermediul Centrului de Contact și Suport pentru Cetățenii Români din Străinătate, care funcționează în regim de permanență, la numerele +90.312.44.77.920; +90 212 3583541; +90 212 3580516; +90 212 3583537, +90 232 4650579.

De asemenea, Ministerul de Externe recomandă consultarea paginii de Internet www.mae.ro şi reaminteşte faptul că cetăţenii români care călătoresc în străinătate au la dispoziţie aplicaţia „Călătoreşte în siguranţă” (disponibilă gratuit în „App Store” şi „Google Play”), care oferă informaţii, sfaturi de călătorie şi posibilitatea de a fi alertaţi, în cazul în care apar situaţii speciale, precum şi serviciul de alertă prin SMS, aferent campaniei de informare „Un SMS îţi poate salva viaţa!”.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :2016-07-21
Citeste si:
Starea de urgență din Turcia, în vigoare începând de joi
Turcia: O treime din generali acuzați. Epurarea ordonată de Erdogan a atins peste 60.000 de persoane
Dacian Cioloș: Turcia este un partener cheie pentru România

TAGURI: minister, externe, emite, alerta, calatorie, turcia
loading...

Comenteaza pe facebook
Comenteaza pe site


ANONIM
21 Iul 2016

Sa duca cine vrea pe raspunderea lor . Dar sa nu platesc eu biletul de intoarcere sa ceara ajutor . Sa semneze la plecare pe raspunderea lor .
Random imageUltimele stiri
STARBAG
loading...