2019-01-20 15:12


Ministrul polonez al Apărării a vorbit despre ATACURILE Rusiei la sosirea trupelor americane

 |  20:50
Ministrul polonez al Apărării a vorbit despre ATACURILE Rusiei la sosirea trupelor americane

„Brigada de fier” a SUA, compusă din 3.500 de soldați și blindate, printre care tancuri Abrams, a sosit în Polonia și a fost întâmpinată de înalte oficialități, în cadrul unei ceremonii desfășurate la Zagan, în vestul țării, informează Agerpres, citând France Presse.

Salutând sosirea soldaților „celei mai bune și celei mai puternice armate din lume”, premierul polonez Beata Szydlo a calificat-o drept un nou pas în strategia guvernului său „pentru a garanta securitatea Poloniei și a regiunii”.

Ministrul polonez al Apărării, Antoni Macierewicz, a amintit de războiul dintre Rusia și Georgia din 2007, de catastrofa aeriană de la Smolensk din aprilie 2010 în care au murit președintele polonez de la acea vreme, Lech Kaczynski, și alți zeci de înalți oficiali polonezi, de conflictul din Ucraina și de 'agresiuni cibernetice și politice' contra țărilor baltice.

Misiunea Brigăzii de Fier se înscrie în operațiunea 'Atlantic Resolve', decisă de administrația Obama după anexarea Crimeii de către Rusia, în primăvara anului 2014. Brigada de Fier (Fort Carson, Colorado) va fi desfășurată prin rotație în alte șase țări membre ale NATO — Bulgaria, Estonia, Letonia, Lituania, România și Ungaria.

Desfășurarea forțelor americane în Polonia survine cu numai câteva zile înaintea preluării mandatului de președinte al SUA de către Donald Trump, care a lăsat deja să se înțeleagă că ar dori o detensionare a relației cu Rusia.

În urmă cu două zile, Moscova a denunțat această operațiune, pe care a declarat că o consideră o „amenințare” pentru securitatea sa.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :2017-01-15

TAGURI: brigada de fier, trupe americane polonia 2017, Antoni Macierewicz, atacuri rusia,
loading...

Comenteaza pe facebook
Comenteaza pe site


Random imageUltimele stiri

loading...