2017-01-22 22:27


Mitt Romney la egalitate cu Barack Obama

 |  16:55
Mitt Romney la egalitate cu Barack Obama

Actualul preşedinte american democrat Barack Obama se află “cot la cot” în preferinţele de vot ale alegătorilor cu candidatul republican Mitt Romney, în cazul în care acesta obţine învestitura partidului său pentru a participa la alegerile prezidenţiale din noiembrie, relevă un nou sondaj făcut public luni, citat de AFP.

În schimb, Obama pare în poziţia să-i scoată lejer din cursă pe ceilalţi potenţiali contracandidaţi, conform aceluiaşi sondaj.

Mitt Romney, fost guvernator de Massachusetts, ar obţine 48% din voturi, faţă de 47% Obama, o diferenţă mult inferioară marjei de eroare de plus/minus 5 puncte din sondajul realizat de institutul Gallup şi publicat de cotidianul USA Today. Dacă învestitura republicană i-ar reveni în schimb fostului preşedinte al Camerei Reprezentanţilor Newt Gingrich, acesta n-ar obţine decât 40% din voturi, faţă de 54% Obama, indică sondajul realizat în perioada 24-28 ianuarie pe 737 de electori. Ceva mai bine s-ar “descurca” izolaţionalistul Ron Paul - 43% faţă de 50%, dacă s-ar confrunta cu Obama, şi ultraconservatorul Rick Santorum - 44% faţă de 51% pentru Obama.

Cei patru aspiranţi republicani se înfruntă din nou marţi în alegerile primare din Florida, al patrulea scrutin din cursa republicană. Un sondaj realizat între 27 şi 29 ianuarie de Universitatea Quinnipiac pe un eşantion de 539 de electori republicani şi cu o marjă de eroare de plus/minus 4.2 puncte arată că Mitt Romney l-ar elimina pe Gingrich în Florida, cu 43% faţă de 29%, şi mult peste Paul şi Santorum, care ar obţine fiecare doar 11%. În scrutinul din Carolina de Sud a ieşit în frunte Newt Gingrich, în cel din New Hampshire - Mitt Romney, iar în cel din Iowa - Rick Santorum.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :639551-07-19

TAGURI: Barack_Obama, sondaj_de_opinie, Mitt RomneyComenteaza pe facebook
Comenteaza pe site

Adauga un comentariu

Random image