2018-10-22 13:45


Moldova are din nou premier desemnat. Ce urmează

 |  22:48
Moldova are din nou premier desemnat. Ce urmează

Președintele Republicii Moldova, Nicolae Timofti, l-a desemnat pe secretarul general al Aparatului preşedintelui, Ion Păduraru, la funcția de premier, fost ministru al justiției.

"Am luat decizia într-o situaţie dificilă. Suntem în plină iarnă, iar multe probleme legate de buget, de asigurări în diferite domenii sunt încă în aşteptare. Când am ales candidatura dumnealui am ţinut cont de faptul că alianţa majoritară din Parlament nu a întrunit numărul necesar de voturi, fiindcă din numărul de 56 s-au retras şapte, iar Curtea Constitutională a hotărât că majoritatea absolută are dreptul la prezentarea unui candidat dacă întruneşte mai mult de 51 de mandate", a explicat Timofti, care a respins încă o dată candidatul propus de Partidul Democrat (PDM), Vladimir Plahotniuc, transmite Mediafax.

"Fiindcă acest număr nu a fost atins, noi am propus reconfirmarea semnăturilor, însa acest lucru nu s-a întâmplat. Aşa că, potrivit prevederilor CC, am hotarât să prezint un candidat din iniţiativa mea. Pe domnul Păduraru îl cunosc de mult, îl cunoaşte multă lume. Este un om cu iniţiativă, gândeşte la nivel statal. Sunt convins că întruneşte toate condiţiile de integritate pentru a ocupa această funcţie", a subliniat Timofti.

Ion Păduraru este secretar general al Administraţiei prezidenţiale din Republica Moldova.

Anunțul vine după o zi tensionată, marcată de proteste de stradă și în care Partidul Democrat a respins solicitarea șefului statului adresată majorității parlamentare declarate de a-și reconfirma semnăturile în susținerea repetată a lui Vlad Plahotniuc la funcția de prim-ministru, scrie Stiripesurse.ro.

Președintele Nicolae Timofti ceruse majorității parlamentare constituite recent dintr-un număr de 56 de deputați să reconfirme, până joi la ora 21.00, ora Chișinăului, semnăturile pentru susținerea lui Vlad Plahotniuc în funcția de prim-ministru. Preşedinţia a explicat într-un comunicat că formarea unei majoritati parlamentare noi trebuie sa fie asumată oficial, astfel încit, cităm „alegătorul să poată identifica actorii politici cărora le revine responsabilitatea politică pentru actul de guvernare”.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :2016-01-14

TAGURI: moldova, premier, nicolae timofti, ion paduraru
loading...

Comenteaza pe facebook
Comenteaza pe site


CE ASEMăNARE
15 Ian 2016

între ăsta și ministrul de externe de la ”noi”, Lazăr Comănescu ! Zici că-s frați, nu alta -:)
Random imageUltimele stiri


loading...