2019-03-23 16:51


MOMENT ISTORIC. Kim Jong Un a trecut pentru prima dată granița în COREEA DE SUD, pentru a se întâlni cu omologul său, Moon Jae-in. Liderul nord-coorena vorbește despre „un nou început”

 |  09:08
MOMENT ISTORIC. Kim Jong Un a trecut pentru prima dată granița în COREEA DE SUD, pentru a se întâlni cu omologul său, Moon Jae-in. Liderul nord-coorena vorbește despre „un nou început”

Liderul nord-coreean Kim Jong Un a păşit vineri, pentru prima data, în Coreea de Sud, la Panmunjon, în partea sud-coreenă a zonei demilitarizate (DMZ) de la frontiera dintre cele două Corei, şi a dat mâna cu preşedintele sud-coreean Moon Jae-in, în debutul primului summit inter-coreean din ultimul deceniu, relatează Yonhap, preluată de Agerpres.

Moon a sosit primul la locul întâlnirii, iar Kim a trecut graniţa în zona comună de securitate la scurt timp după ce a ajuns în DMZ. El este primul lider al regimului de la Phenian care a făcut acest pas de la sfârşitul războiului din Coreea, încheiat printr-un armistiţiu în 1953. Primele imagini transmise în direct de la summitul inter-coreean de la Panmunjom l-au prezentat vineri pe preşedintele sud-coreean Moon Jae-in întâmpinându-l cu un zâmbet pe liderul nord-coreean Kim Jong Un la linia de demarcaţie dintre cele două Corei, relatează Yonhap şi Reuters.

Cei doi şi-au strâns mâinile, apoi Kim l-a invitat pe Moon să păşească şi el, simbolic, pe teritoriul Coreei de Nord. Imediat după aceea, cei doi au revenit împreună în Sud, unde un băiat şi o fată dintr-un sat din partea sud-coreeană a zonei demilitarizate le-au oferit flori, iar o gardă de onoare sud-coreeană în ţinută istorică i-a salutat, în timp ce răsunau acorduri de muzică tradiţională.

Locul primului contact direct din ultimul deceniu între liderii de la Phenian şi Seul a fost o alee betonată, lată de câţiva metri, între două clădiri din zona comună de securitate de la frontiera inter-coreeană.

După prima strângere de mână dintre liderul de la Phenian, Kim Jong Un, şi preşedintele Coreei de Sud, Moon Jae-in, au urmat momente ceremoniale. Unul dintre acestea a constat în semnăturile în cartea de onoare din Casa Păcii, locul unde se desfăşoară întâlnirea. "Acum începe o nouă istorie. O eră a păcii, începând din acest punct al istoriei", a scris Kim. Discuţiile au durat circa două ore, după ceremoniile iniţiale şi declaraţiile optimiste făcute în faţa presei de cei doi oficiali, apoi Kim revenind pe teritoriul Coreei de Nord într-o limuzină neagră, înconjurată de bodyguarzi. Programul primului summit inter-coreean după mai bine de un deceniu va continua cu prânzul, pe care Kim şi Moon nu îl iau împreună. Ei se vor întâlni din nou după-amiază (ora locală) şi vor relua dialogul, după ce vor planta în prealabil un copac la frontieră. 


Aparut in:

Ultima modificare in data de :2018-04-27

TAGURI: moon jae in, kim jong un, coreea, summit, panmunjon, dmz
loading...

Comenteaza pe facebook
Comenteaza pe site


PATRIA
27 Apr 2018

toate tarile lumii se gandesc la binele tarilor lor numai la noi politicienii mutanti bat campii si streseaza tara.
ANONIM
27 Apr 2018

@ PATRIA .Multi romani avem acelasi of. Nu peste toate poporele exista BLESTEMUL POPORULUI ROMAN de a fi condus de TRADATORI, DE LACOMI, DE OAMENI FARA DUMNEZEU.
LEVST.
04 Mai 2018

"... a declarat ca va ingheta proiectele nucleare,..." etc,. etc.---___---- cel putin se dovedeste ca este gresit ca majoratul sa fie acordat la 18 sau 21 ani, pentru ca oamenii se maturizeaza (sau incep sa se) mental si spiritual abia dupa ce se incepe procesul de imbatranire(cu exceptiile inerente), anume dupa varsta de 27 ani, posibil ca femeile sa se maturizeze( mental , nu vorbim de somatic sau sexual) chiar cativa ani mai devreme, cei mai multi barbati devin maturi dupa 40 ani, si destui chiar mult mai tarziu...
LEVST.
04 Mai 2018

... adica i-a venit nebunului mintea la cap( desigur, daca se tine de promisiuni), ca norodului nord korean nu se stie, cel mai probabil ca -in continuare- vor actiona tot precum oile care-si urmeaza magarul, totusi daca se deschidde granita, interactiunile cu sudul vor aduce o imensa imbunatatire in gandirea si standardul de viata si al nord-koreenilor...Si ca orice popor opresat, si ei merita sa traiasca mai bine...sa vedem daca pacaliciul din varf este si el de acord...
Random imageUltimele stiri
STARBAG
loading...