2019-01-23 05:42


Morales ameninţă SUA. Bolivia nu mai are nevoie de ambasada americană

 |  13:39
Morales ameninţă SUA. Bolivia nu mai are nevoie de ambasada americană

Preşedintele bolivian Evo Morales a avertizat, joi, că ar putea să decidă închiderea ambasadei SUA în La Paz pe fondul extinderii scandalului Snowden. Liderul statului sud american a declarat că Bolivia nu ar avea nevoie de o reprezentanţă americană pe teritoriul său după ce patru ţări europene, sub presiunile Washingtonului, i-au interzis temporar aterizarea pe teritoriul lor.

"Vom analiza, dacă se va dovedi necesar, închiderea ambasadei Statelor Unite în Bolivia. Nu avem nevoie de o ambasadă a Statelor Unite", a avertizat Morales la Cochabamba, unde s-au reunit aliaţii tradiţionali ai Boliviei din regiune, pentru a-l susţine pe preşedintele bolivian la o zi de la întoarcerea sa de la Moscova. "Mâna mea nu va tremura pentru a închide ambasada Statelor Unite, avem demnitatea noastră, suveranitatea noastră, fără Statele Unite ne-am simţi mai bine din punct de vedere politic, democratic", a argumentat preşedintele bolivian, notează Mediafax.

Morales l-a expulzat pe ambasadorul american din Bolivia în 2008, apoi principala agenţie americană antidrog DEA, la începutul lui 2009, pe motiv că se amestecau în viaţa politică boliviană. Un însărcinat cu afaceri ocupă în prezent funcţia de ambasador american în La Paz. În plus, Evo Morales a anunţat la 1 mai expulzarea din ţară a agenţiei americane pentru dezvoltare internaţională USAID, care se află în Bolivia"cu obiective politice şi nu sociale".

Tot la Cochabamba, preşedintele Venezuelei, Nicolas Maduro, a asigurat că CIA a ordonat, marţi, închiderea spaţiului aerian european pentru avionul preşedintelui Morales, afirmând că a vorbit la telefon cu "un ministru al unuia dintre aceste guverne europene". Oficialul european,  al cărui nume nu a fost precizat de Maduro, "a declarat că cel care le-a ordonat autorităţilor aeronautice din ţara sa şi care a spus că în avion se află tânărul (Edward) Snowden aparţine CIA".


Aparut in:

Ultima modificare in data de :2013-07-05
Citeste si:
Preşedintele Boliviei, refuzat la aterizare. Scandalul Snowden amplifică suspiciunile
Julian Assange: Edward Snowden nu poate fi abandonat
Polonia refuză să-i acorde azil lui Edward Snowden
Snowden cere azil politic în Rusia
Edward Snowden: Lista cu misiunile diplomatice din SUA spionate de serviciile secrete americane

TAGURI: Bolivia, Morales, SUA, ambasadă
loading...

Comenteaza pe facebook
Comenteaza pe site


Random imageUltimele stiri

loading...