2018-12-12 14:23


Moscova avertizează: Rusia cere SUA să se retragă din estul Europei

 |  19:36
Moscova avertizează: Rusia cere SUA să se retragă din estul Europei

Autoritățile ruse s-au lansat într-un șir de declarații care acuză SUA de toate probleme din Europa, Africa, Orientul Mijlociu și Munții Caucaz. Moscova se pretinde a fi o altă victimă a uneltirilor americane.

Ministrul de Externe al Rusiei, Serghei Lavrov, a declarat miercuri, în fața Consiliului Federației, camera superioară a Parlamentului de la Moscova, că Rusia nu va permite Statelor Unite să se implice în afacerile sale interne prin intermediul ONG-urilor pe care le finanțează. „Astfel de acțiuni ar fi devastatoare pentru relațiile noastre bilaterale”, a subliniat Lavrov, citat de Agerpres. El și-a exprimat speranța ca și Uniunea Europeană să renunțe la susținerea financiară a forțelor „antiguvernamentale” din statul rus. Declarațiile lui Lavrov au avut loc la scurtă vreme după ce deputații ruși au votat o lege care permite interzicerea ONG-urilor străine care sunt o amenințare pentru „securitatea statului”.

La rândul său, Nikolai Patrușev, secretarul Consiliului de Securitate al Federației Ruse, a declarat în timpul reuniunii Organizației Tratatului de Securitate Colectivă (OTSC) că activitatea NATO de la granițele Rusiei amenință atât Rusia, cât și aliații Moscovei. „Au devenit tipice „acțiunile indirecte” — folosirea potențialului protestatar al populației, al organizațiilor radicale și extremiste, al unor frecvente campanii militare”, a afirmat reprezentantul rus. El a dat ca exemplu „Primăvara Arabă”, războaiele din Siria și Irak, incidentele din Caucazul de Sud și conflictul din Ucraina.  


Aparut in:

Ultima modificare in data de :2015-05-20

TAGURI: rusia, moscova, serghei, lavrov, nikolai, patrusev, statele, unite, ong, nato
loading...

Comenteaza pe facebook
Comenteaza pe site


Random imageUltimele stiri


loading...