2019-01-23 07:46


Moscova confirmă că a trimis o listă cu persoane cărora le-a interzis să intre în Rusia

 |  08:15
Moscova confirmă că a trimis o listă cu persoane cărora le-a interzis să intre în Rusia

Moscova a confirmat că a trimis statelor membre UE o listă cu persoane cărora le-a interzis să intre în Rusia, dar afirmă că ar prefera să se abţină de la comentarii cu privire la personalităţi.

Citeşte şi: Cinci români, pe lista persoanelor cărora li s-a interzis să intre în Rusia. Iulian Chifu, Eugen Tomac şi Adrian Cioroianu, printre ele

"Am dori să ne abţinem de la comentarii cu privire la numele persoanelor cărora le-a fost interzisă intrarea în Federaţia rusă, deşi (numele lor) au apărut în unele publicaţii. În acelaşi timp, confirmăm că liste similare au fost înmânate partenerilor europeni", a declarat un oficial de rang înalt de la Ministerul rus de Externe, relatează Tass online, citat de Mediafax.

Acesta a mai precizat că Moscova le-a recomandat de mult emisarilor statelor care au impus sancţiuni Federaţiei ruse să se adreseze birourilor consulare ruseşti înainte de vizite, pentru a afla dacă au interdicţia de a intra în ţară.

"Însă partenerii noştri au preferat să nu facă acest lucru şi au solicitat să fie notificaţi pe canale diplomatice. În această idee le-au fost trimise listele", a susţinut oficialul.

Acesta a mai spus că listele "au fost înmânate partenerilor noştri europeni ca un gest de încredere, iar publicarea lor poate apăsa conştiinţa părţilor corespondente".

"Doar un lucru rămâne neclar: au dorit colegii noştri europeni aceste liste pentru a minimaliza inconvenientele «persoanelor interzise» sau să pună în scenă alt show politic?", a adăugat el.

Restricţionarea accesului în Rusia a fost introdusă excepţional, ca o "etapă reciprocă" faţă de acţiunile UE, a afirmat oficialul.

"Un răspuns către unele sate europene care cer să se explice de ce aceste nume au fost puse pe liste de persoane cărora li s-a interzis să intre în Rusia este destul de simplu - acest lucru s-a făcut ca un răspuns la o campanie de sancţiuni impuse Rusiei de către unele ţări din Uniunea Europeană conduse de către Germania", a declarat oficialul rus comentând informaţii de presă potrivit cărora capitale europene au cerut explicaţii de la Moscova cu privire la personalităţile de pe lista neagră.

Fostul consilier prezidenţial Iulian Chifu a prezentat lista cu 80 de persoane cărora li s-a interzis să intre în Rusia, printre aceastea figurând şi cinci români: Chifu, Eugen Tomac, Gheorghe Haţegan, Adrian Cioroianu şi Liviu Chondon.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :2015-05-31

TAGURI: moscova, confirma, trimite, lista, persoana, interzice, intra, rusia, personalitate, ue
loading...

Comenteaza pe facebook
Comenteaza pe site


Random imageUltimele stiri

loading...