2018-11-17 04:59


Moscova nu doarme de grija Chişinăului. Lavrov vrea să ştie despre relaţiile R.Moldova - UE

 |  16:53
Moscova nu doarme de grija Chişinăului. Lavrov vrea să ştie despre relaţiile R.Moldova - UE

Ministrul rus de Externe Serghei Lavrov a cerut, miercuri, ca ţara sa să fie înştiinţată despre acordurile semnate de R.Moldova şi UE, dar şi cum apropierea dintre acestea ar putea influenţa relaţiilor moldo-ruse. În plus, oficialul rus a sugerat că Moscova nu-şi va retrage muniţiile din Transnistria decât după reglementarea conflictului din zonă.

La întâlnirea avută la Moscova cuministrul moldovean al Afacerilor Externe şi Integrării Europene, Natalia Gherman, şeful diplomaţiei ruse a subliniat că Moscova respectă alegerea suverană a fiecărui stat, însă, referindu-se la Acordul de asociere a R.Moldova la UE, partea rusă ar dori să primească informaţii despre cum se va răsfrânge aceasta asupra relaţiilor comerciale, din domeniul migraţional şi energetic cu statele din cadrul CSI. În plus, Lavrov a adăugat că Moscova doreşte un statut special pentru Transnistria „în contextul confirmării suveranităţii şi integrităţii teritoriale a Republicii Moldova”.

Ministrul moldovean a vorbit despre intenţia R. Moldova de a parafa în toamnă Acordul de asociere la UE, care va cuprinde şi crearea Zonei de liber schimb, decizie care se bazează pe susţinerea majorităţii cetăţenilor moldoveni, precum şi de actuala guvernare. 'Credem că integrarea europeană va aduce schimbări în toate sferele, va transforma Republica Moldova într-un stat modern şi va îmbunătăţi calitatea vieţii cetăţenilor, inclusiv a celor din regiunea transnistreană', a explicat Natalia Gherman. Privitor la Transnistria, Chişinăul se pronunţă pentru iniţierea discuţiilor cât de curând posibil în privinţa statutului politic al regiunii separatiste. Moscova s-ar opune integrării europene a R. Moldova, consideră mai mulţi analişti şi politicieni de la Chişinău.(


Aparut in:

Ultima modificare in data de :2013-07-24
Citeste si:
CHIŞINĂUL VREA PACE. Parlamentul moldovean vrea să elaboreze un plan de acţiuni privind Transnistria
Ameninţare la scutul antirachetă Transnistria, asul din mâneca Moscovei
Comuniştii de la Chişinău luptă pentru Moscova. Voronin vrea Republica moldovenească Transnistria

TAGURI: R.Moldova, UE, Serghei, Lavrov, Moscova, Transnistria, conflict, Chişinău
loading...

Comenteaza pe facebook
Comenteaza pe site


ACTORUL VASILE BUTNARU
25 Iul 2013

Rusia,de ce ai violat si violezi Partea de Rasarit a Moldovei? Rusia,tratatul(secret)ribentrop-molotov nu are putere juridica! Rusia,de ce violezi(cu buna stiinta)Onoarea si Demnitatea Nationala a Romaniei? Rusia,de ce violezi TRATATE si CONVENTII EUROPENE?
Random imageUltimele stiri


loading...