2018-12-15 03:16


Narîşkin: Rusia respectă alegerea României pentru scutul antirachetă dar... trebuie să ia măsuri

 |  20:46
Narîşkin: Rusia respectă alegerea României pentru scutul antirachetă dar... trebuie să ia măsuri

Controversatul preşedinte al Dumei de Stat (camera inferioară a Parlamentului) a Federaţiei Ruse, Serghei Narîşkin, e de părere că scutul antirachetă de la Deveselu este o opțiune a țării noastre pe care Rusia o respectă. Politicanul rus, care are interzis în UE, a venit la București printr-o derogare acordată de Ministerul Afacerilor Externe român, la o reuniune a Adunării Parlamentare a Cooperării Economice a Mării Negre (APCEMN). El este reprezentantul trimis de Moscova la cea de-a 46-a sesiune plenară a APCEMN, pentru a prelua de la România președinția acestui for în numele Rusiei, care va deține această poziție în primul semestru din 2016.

„Alegerea amplasării acelui scut antirachetă aici este o alegere a României şi noi doar respectăm această alegere. Totuşi, eu nu cred că aceasta este alegerea poporului român. În aceste condiţii, noi, Federaţia Rusă, trebuie să facem toţi paşii să asigurăm securitatea cetăţenilor şi a teritoriului nostru”, a declarat politicianul rus. În opinia sa, acceptarea amplasării scutului a fost de fapt o decizie luată de conducerea politică a României. Narîşkin consideră că prin extinderea sistemului NATO se cheltuiesc foarte mulţi bani din bugetele tuturor ţărilor membre NATO, inclusiv de la contribuabilii români.

Trimisul Moscovei, apropiat al lui Putin, a susținut că Statele Unite nu au reușit să convingă Rusia că sistemul anti-rachetă nu este conceput împotriva țării sale și, de aceea, le-au propus să să semneze „un fel de acord că acest sistem antirachetă nu este împotriva Federaţiei Ruse şi de atunci a fost evidentă sinceritatea partenerilor noştri americani”, a spus Narîşkin.

„Toată această istorie cu extinderea NATO care durează de 20 de ani este construită pe nişte lucruri neadevărate. S-a spus de foarte multe ori că ameninţarea vine din partea Federaţiei Ruse. Ameninţări adevărate o să vină nu din partea Rusiei, ci din partea celorlalţi şi atentatele de la Paris ne-au confirmat tot ce am susţinut în acei 20 de ani. (…) nicio infrastructură NATO, nici toate celelalte scuturi antirachetă nu au salvat Parisul de la acele atentate ale teroriştilor”, a declarat Narîşkin.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :2015-11-28

TAGURI: nnariskin, rusia, alegere, romania, scut antiracheta
loading...

Comenteaza pe facebook
Comenteaza pe site


Random imageUltimele stiri


loading...