2019-01-19 00:12


NATO îi RĂSPUNDE lui Putin: Forţele Alianţei din Europa de Est sunt defensive, nu se compară cu desfăşurările de trupe ruseşti

 |  15:04
NATO îi RĂSPUNDE lui Putin: Forţele Alianţei din Europa de Est sunt defensive, nu se compară cu desfăşurările de trupe ruseşti

NATO a respins miercuri afirmaţiile preşedintelui Vladimir Putin care sugera că forţele Alianţei din Europa de Est reprezintă o ameninţare pentru Rusia, declarând că forţele din Europa de Est sunt defensive şi nu se compară cu desfăşurările de trupe militare ale Moscovei, informează Reuters.

"Acţiunile NATO sunt defensive, proporţionale şi pe deplin conforme cu angajamentele noastre internaţionale", a transmis purtătorul de cuvânt al alianţei, Oana Lungescu, într-un e-mail către Reuters.

"NATO a detaşat 4.000 de militari în partea estică a Alianţei pentru a descuraja orice posibilă agresiune. Aceste trupe nu se pot compara cu diviziile desfăşurate de Rusia. În schimb, Rusia are trupe în Ucraina, Georgia şi Moldova împotriva dorinţelor guvernelor lor ", a adăugat aceasta.

De asemenea, a contrazis afirmaţia lui Putin conform căreia alianţa militară occidentală refuzase să discute cu Rusia despre regulile zborurilor militare, spunând că aviaţia a fost un subiect dezbătut în diverse forumuri militare comune.

"În ceea ce priveşte aviaţia, am discutat despre securitatea spaţiului aerian baltic în cadrul Consiliului NATO-Rusia", a spus ea.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :2018-08-23

TAGURI: NATO, vladimir putin,
loading...

Comenteaza pe facebook
Comenteaza pe site


Random imageUltimele stiri

loading...