2019-03-26 02:30


Netanyahu, salvat de atentat. Pentru cât timp?

 |  19:49
Netanyahu, salvat de atentat. Pentru cât timp?

Cu doar trei zile în urmă, premierul israelian Benjamin (Bibi) Netanyahu a fost interogat de magistrați în dosarul „cadourilor suspecte”. Azi este protagonistul unui imens scandal de corupție, despre care presa din Tel Aviv susține că ar fi „picătura care umple paharul”. Postul de televiziune Channel Two a obținut și difuzat o înregistrare a unei discuții dintre Netanyahu și un mogul media, cei doi perfectând un aranjament reciproc avantajos, dar complet anticoncurențial. Azi dimineață a izbucnit acest scandal. Câteva ore mai târziu, la Iersualim s-a produs un atentat terorist, un camion intrând în mulțime, la fel cum s-a întâmplat anul trecut la Nisa și Berlin.

Evident, atentatul a surclasat în acoperire media dezvăluirea despre Netanyahu, astfel că acesta a scăpat, momentan, de presiunea publică.

Ce se va întâmpla, însă, când ecourile atentatului se vor stinge?

În înregistrarea despre care Haaretz, principalul cotidian israelian, spune că este veche de câteva luni, Netanyahu îi propune (cu succes) lui Noni Mozes, proprietarul publicației Yedioth Ahronoth, următorul târg: să reducă tirajul ziarului Israel Hayom, dacă Yedioth Ahronoth îl va prezenta într-o lumină mai favorabilă. Israel Hayom este un ziar distribuit gratuit, este pro-Netanyahu și aparține miliardarului amrican Sheldon Adelson, finanțator al Partidului Republican. Fiind distrubuit gratuit, are succes, și „mănâncă” din audiența Yedioth Ahronoth și altor ziare independente.

În cursul zilei, nici biroul premierului israelian și nici reprezentanții Yedioth Ahronoth nu au comentat înregistrarea, în pofida eforturilor reporterilor Reuters de a obține comentarii.

În mod normal, un asemenea scandal, ar trebui să-l dărâme pe Netanyahu, care, dacă ar rămâne în funcție până la finele acestui an, ar deveni cel mai longeviv premier din istoria Israelului. Totuși, nu este primul scandal monstru în care Netanyahu este implicat. Așadar, nu este o certitudine că va demisiona, chiar dacă înregistarea se va dovedi (oficial) autentică.

În ultimele săptămâni, Netanyahu a devenit foarte agresiv vocal la adresa jurnaliștilor care îl acuză de legături nepotrivite cu oameni de afaceri. Înainte de difuzarea reportajului de către Channel 2, premierul le-ar fi spus miniștrilor săi că, „din când în când, presa lansează baloane, din care ies jeturi de aer fierbinte. Așa se întâmplă și acum”.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :2017-01-08
Citeste si:
ATAC TERORIST la Ierusalim: un camion a intrat în plin în mulțime

TAGURI: netanyahu, israel, noni mozes
loading...

Comenteaza pe facebook
Comenteaza pe site


HMM.....
08 Ian 2017

A văzut cineva drac mort sau rață-nnecată?!
CROCODILUL FLAMAND
08 Ian 2017

HA HA.......RATA INECATA AM PRINS EU IN DELTA,E FOARTE SIMPLU............PUI O PLASA PENTRU PESTE LA 1METRU ADANCIME SI RATELE PROASTE INTRA CU CAPUL IN PLASA SI SE INEACA..................CAT DESPRE DRAC MORT............E LA MODA POVESTEA AIA...........PASOL NA TURBINCA NETANIAHU...HA HA HA....SI SA MAI IESI LA PASTELE CAILOR
Random imageUltimele stiri
STARBAG
loading...