2018-11-14 13:54


New York: Statuia Libertăţii se redeschide de 4 iulie

 |  12:34
New York: Statuia Libertăţii se redeschide de 4 iulie

Închisă din luna octombrie a anului trecut, de la uraganul Sandy, Statuia Libertăţii se redeschide joi, 4 iulie, cu ocazia zilei naţionale a SUA. Atracţie emblematică a Statelor Unite, este vizitată anual de peste 3 milioane de persoane şi se aşteaptă ca numărul să crească cu 26.000 după lucrările de renovare efectuate, scrie lefigaro.fr.

Cu o înălţime de 93 m şi peste 200 tone, Statuia Libertăţii a fost vizitată în 2011 de 3,7 milioane de persoane, care au adus la bugetul municipalităţii din New York încasări  de 174 milioane de dolari.

După un an de lucrări, care au costat 30 milioane de dolari, pe 4 iulie, vizitatorii vor putea urca cele 377 de trepte, cu condiţia să îşi rezerve dinainte bilete.

La întregul complex de la Statuia Libertăţii lucrează  400 de persoane, care asigură securitatea, funcţionarea vapoarelor, a magazinelor de suveniruri şi a restaurantelor.

Aflată din 1984 pe lista patrimoniului mondial al UNESCO, lucrările de refacere a Statuii Libertăţii au început în octombrie 2012 şi au constat în dotarea cu un sistem de avertizare contra incendiilor mai performant, lifturi care să faciliteze accesul persoanelor cu dificultăţi locomotorii şi cu mai mult trepte la scări (393 în loc de 354).

Insula pe care se află Statuia Libertăţii a avut nevoie la rândul său de lucrări de consolidare, după uraganul Sandy din octombrie 2012, când brusca creştere a apelor a inundat 75% din suprafaţa ei, producând pagube importante. Costul lucrărilor, estimat la 59 milioane de dolari pentru Liberty Island şi Ellis Island, se ridică la 30 milioane doar pentru Liberty Island.

Cu ocazia sărbătoririi independenţei americane, marcate de o ceremonie oficială în prezenţa primarului New Yorkului, Michael Bloomberg, aproximativ 15.000 de persoane sunt aşteptate să se îmbarce pentru a vizita Statuia Libertăţii.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :2013-07-04

GALERIE MEDIATAGURI: statuia, libertatii, 4. iulie, SUA, new, york
loading...

Comenteaza pe facebook
Comenteaza pe site


Random imageUltimele stiri


loading...