2019-03-20 11:28


New York Times: România a SLĂBIT legislaţia privind abuzul în serviciu în doar TREI ZILE

 |  09:49
New York Times: România a SLĂBIT legislaţia privind abuzul în serviciu în doar TREI ZILE

The New York Times scrie despre modificările la Codul Penal privind abuzul în serviciu, remarcând că au fost contestate puternic, inclusiv de Comisia Europeană şi că ele afectează cazurile unor politicieni importanţi, printre care şi Liviu Dragnea.

Autorul articolului, Kit Gillet, notează că noile modificări vin la mai puţin de un an distanţă de o ordonanţă de urgenţă care dezincrimina corupţia de nivel mic. Dacă atunci guvernul a cedat presiunii publicului, având loc cele mai mari proteste de după revoluţie, de data aceasta executivul continuă să urmărească politici care ar limita puterile tribunalelor şi procurorilor, se arată în articol.

Este notat şi faptul că multe persoane susţin că noile modificări vor slăbi eforturile anti-corupţie, România încă fiind considerată unul dintre cele mai corupte state din UE, scrie autorul, potrivit News.ro.

În prezent, sunt judecate sute de cazuri de abuz în serviciu, iar unele dintre ele implică politicieni de nivel înalt, cum ar fi Liviu Dragnea, preşedintele Camerei Deputaţilor. Este probabil ca multe dintre acestea să fie afectate de noile modificări, notează Gillet.

Presiunea internaţională în această privinţă creşte, Christian Wigand, purtătorul de cuvânt al Comisiei Europene privind statul de drept, declarând pentru New York Times: „Vom examina textele finale ale legislaţiei pentru a verifica dacă sunt compatibile cu legile relevante ale UE din domeniul justiţiei penale şi a cooperării poliţiei. Nu vom ezita să luăm măsuri unde va fi necesar pentru a asigura o compatibilitate”.

În editorial este notat şi faptul că, luna trecută, 12 ambasade ale ţărilor vestice de la Bucureşti au făcut apel către guvernul României „să nu ia măsuri care ar slăbi statul de drept sau capacităţile României de a combate infracţiunile şi corupţia”.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :2018-07-06

TAGURI: new york times, abuz in serviciu, romania,
loading...

Comenteaza pe facebook
Comenteaza pe site


ROMANIA TREZESTE-TE
06 Iul 2018

POPULATIA MAJORITARA A ROMANIEI ESTE PREGATITA continuu DE 28 DE ANI , DE CATRE ACTUALA CLASA POLITICA DE KKT, PENTRU A INITIA O REVOLUTIE ADEVARATA. PENTRU A ASIGURA VIITORUL NEAMULUI ROMANESC DACA SE MAI POATE (in conditiile vanzarii pamantului stramosesc , al bogatiilor naturale ale solului si subsolului, NU MAI VORBIM DE ECONOMIA TARII si alungarii populatiiei valoroase din tara ) TREBUIE FACUTE SACRIFICII DE CATRE ELITE, DEMNITATI UMANE CU CARACTER , CHIAR CU PRETUL VIETII. ROMANII TOTI CARE AU DISCERNAMAT TREBUIE SA SE RAZBOIASCA LA PROPRIU , CU DERBEDEII, GOLANII,TICALOSII, NEMERNICII, TRADATORII, etc DIN POLITICA ADMINISTRATIE, JUSTITIE, etc CARE AU DISTRUS ROMANIA SI VIITORUL UNEI NATII.
Random imageUltimele stiri
STARBAG
loading...